Koh Yao Noi

Koh Yao Noi

Koh Yao Noi is het noordelijke eiland van de Koh Yao eilanden, gelegen op nog geen tien minuten varen van Koh Yao Yai. Het eiland ligt in een populaire regio in het zuiden van Thailand, met bekende bestemmingen als Phuket en Krabi nabijgelegen. Op Koh Yao Noi is het gelukkig nog aanzienlijk rustiger. Je komt hier voor de leuke sfeer, mooie natuur en vriendelijke bevolking.

Over Koh Yao Noi

De Koh Yao eilanden zijn enigszins vergelijkbaar in grootte, activiteiten, aantal bezoekers en accommodaties. Het kan daarom best lastig zijn om tussen de twee eilanden te kiezen. Koh Yao Noi is wat meer ontwikkeld dan haar buureiland. Er zijn meer restaurants en bars waar je terechtkunt en er is een dorpje met een markt, wat je op Koh Yao Yai niet zult zien. Als je op een gunstige locatie overnacht kun je bovendien ook veel afstanden lopend afleggen, wat op Koh Yao Yai ook lastiger is.


Koh Yao Noi

Het mooie uitzicht vanaf het strand op de omgeving


Stranden

De Koh Yao eilanden staan niet bekend om haar schitterende stranden. Dat geldt ook voor Koh Yao Noi. Het blijft echter een Thais eiland, dus je komt alsnog een aantal mooie stranden tegen waar je kunt zwemmen en relaxen. De populairste stranden van het eiland zijn Pasai Beach en Khlong Jark Beach. Daarnaast zijn er vele kleine, verlaten stranden die je zelf kunt ontdekken.

Activiteiten

Zoals ook voor Koh Yao Yai geldt, zijn er geen specifieke activiteiten die je hier kunt doen die je naar het eiland trekken. Het is met name de leuke sfeer, het gebrek aan grote groepen toeristen en de vriendelijkheid van de lokale bevolking die Koh Yao Noi zo leuk maken. Naast het eiland ontdekken en relaxen op het strand kun je nog yogalessen of kooklessen volgen, beide zijn leuk om te doen.


Koh Yao Noi

Een aantal van de prachtige eilanden in de baai


In de omgeving

Een ander pluspunt is de schitterende ligging. Vanaf de stranden zie je al de vele prachtige eilandjes. Veel van deze eilanden liggen in de schitterende Phang Nga Bay. Je kunt vanaf Koh Yao Noi een boottocht maken door deze baai om de eilanden van dichtbij te bekijken. Ook kun je tours maken naar onder meer James Bond Island, Koh Hong, Koh Phi Phi en de Koh Khai eilanden.

Dagtrip Koh Yao Yai

Als je ervoor kiest om op Koh Yao Noi te verblijven maar toch Koh Yao Yai wenst te bezoeken kun je vanaf hier een dagtrip maken. Vanaf de pier reis je voor 100 baht in nog geen tien minuten naar het zuidelijker gelegen Koh Yao Yai. Huur bij aankomst op de pier een scooter om dit eiland te verkennen.

Vervoer op Koh Yao Noi

Een leuke manier om het eiland te verkennen is per scooter. Voor 200 tot 250 baht per dag kun je een scooter huren. Hiermee kun je op pad gaan om de verschillende stranden te ontdekken en de mooie natuur van het eiland te bekijken. Je ziet vriendelijke boeren die aan het werk zijn, je komt mooie rijstvelden tegen en ziet met name veel groen. Je krijgt zo een goede indruk van het eiland en haar vriendelijke bewoners. Als je geen scooter wilt huren kun je ook een tuktuk nemen om je te verplaatsen over het eiland.


Huur een scooter om de Koh Yao eilanden te verkennen


Eten en drinken

Er is een prima aanbod van restaurants op Koh Yao Noi. Deze variëren van goedkope, lokale tenten tot hippe restaurants gericht op toeristen. Je kunt naast Thais onder meer pizza, sushi en verrassend lekker taarten eten. Tevens zijn er enkele bars op het eiland gevestigd waar je een drankje kunt doen. Echt laat kun je het hier echter niet maken, maar dit hoort juist bij de charme van dit relaxte eiland.

Overnachten op Koh Yao Noi

Er zijn enkele van de allermooiste resorts van Thailand gevestigd op het eiland, maar dit past niet in het budget van de gemiddelde backpacker. Er is een enkel hostel gevestigd, waar je terechtkunt in een simpele, maar schone slaapzaal. Daarnaast kun je voor nog geen €20 per nacht in een hele bungalow slapen op Koh Yao Noi.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Koh Yao Noi is vanuit de gehele regio per boot bereikbaar. Vanaf de Tha Bang Rong pier op Phuket is het ongeveer dertig minuten varen naar Koh Yao Yai. De snelste boot uit Krabi doet er ongeveer drie kwartier over. Vanuit Koh Lanta is het anderhalf tot twee uur varen.

Ons oordeel
8/10

Koh Yao Noi is een sfeervol eiland, waar je op je gemak verschillende rustige stranden kunt verkennen. De vriendelijke bevolking, de fraaie natuur en de schitterende omgeving maken het een nog leukere bestemming. Heel veel te zien of doen is er echter niet.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.