Trat

Trat

Trat is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Trat in het zuidoosten van Thailand. De meesten kennen Trat alleen als door-reis-plaats voor Koh Chang en Cambodja, maar deze stad is zeker de moeite waard om een dagje te bezoeken! Het is niet zo bekend bij toeristen en hierdoor kun je er nog het echte authentieke Thaise leven zien.

Markten

Overdag is er indoor market in het centrum van Trat waar je van alles kunt kopen. Het is ook een prima plek voor een lunch of een take-away maaltijd. ’s Avonds is er een sfeervolle nightmarket een paar meter van de indoor market vandaan. Het plein staat dan vol met eettentjes waar het eten vers voor je wordt bereid en er staan genoeg tafels om rustig te eten. Wandel eens door de marktkraampjes en je komt de gekste dingen tegen qua voedsel, zoals varkensoren en fluoriserend eten in plastic zakjes.


Trat


Tempels

Wat Phai Lom is de bekendste tempel in Trat. Deze tempel wordt omgeven door een mooie tuin met een grote vijver. Het is een fijne plek om aan het eind van de dag doorheen te wandelen en van het uitzicht te genieten. In de vijver zwemmen veel vissen en je ziet zelfs enkele schildpadden. Koop een zakje visvoer en ga bij het water zitten, voordat je het weet zwemmen er honderden vissen voor je neus. Verspreid over de stad zijn er verder nog een aantal tempels in kleurrijke Chinese stijl die de moeite waard zijn om te bezichtigen.

Sa Sisiat Lake

Net iets buiten het centrum van Trat ligt het Sa Sisiat Lake. Huur een fiets en maak een rondje om dit schilderachtige meer. De tocht is ongeveer 10 kilometer en er zijn voldoende restaurants onderweg om even pauze te houden. Je kunt voor 50 baht per dag een fiets huren bij Tattoo Guesthouse. In de restaurants bij dit meer kun je ’s avonds ook terecht voor typisch Thaise entertainment. Zo hebben ze bij Club Chill 168 & So Good livemuziek van Thaise bands en kun je onder het genot van een hapje en drankje genieten van de muziek en dansende locals.

Boeddhistisch klooster

Ongeveer een kwartier rijden vanaf het centrum van Trat zit een prachtig boeddhistisch klooster genaamd Dhamma Resort. Je kunt hier een rondleiding krijgen in het complex of zelfs een paar dagen verblijven om te mediteren en meer te leren over het kloosterleven. De monniken en nonnen spreken niet zo goed Engels, maar zijn heel vriendelijk en behulpzaam. De omgeving van het klooster is erg groen en vredig, dus een perfecte plek om tot rust te komen!

Vervoer in Trat

Het centrum van Trat is dusdanig klein dat je de meeste afstanden kunt lopen, alhoewel er weinig specifieke dingen zijn die leuk zijn om te verkennen. Voor grotere afstanden kun je een motortaxi of een songthaew nemen.

Overnachten in Trat

Rond de Thanajaroen Road zijn voldoende leuke guest houses te vinden. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Er gaan bussen en minibussen vanaf het noordelijkste busstation in Bangkok (Chatuchak) naar Trat. Deze doen er ongeveer zes à zeven uur over.

Ons oordeel
7/10

Trat is een authentieke Thaise stad, met een aantal leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken en een gezellige night market.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.