Thailand Pass

Thailand Pass

De drukte van Bangkok, de mooie stranden van Koh Samui en de gastvrijheid van de bevolking. Thailand lonkt als nooit tevoren en gelukkig vinden steeds meer reizigers hun weg terug naar deze prachtige bestemming. Met een Thailand Pass kun jij dit fantastische land nu bezoeken. Op deze pagina lees je hoe je dit aanvraagt.

Update:
Sinds 1 juli 2022 is de Thailand Pass weer afgeschaft. Deze extra stap om Thailand binnen te komen is vanaf nu dus niet meer nodig!

Thailand Pass

Sinds COVID-19 is reizen naar Thailand niet meer zo simpel als voorheen. Per 1 november 2021 heeft Thailand voor alle reizigers de Thailand Pass in het leven geroepen. Dit is een nieuw registratiesysteem waarmee de autoriteiten een oogje in het zeil kunnen houden met betrekking tot alle quarantaine regelingen en gezondheidsinformatie per reiziger. Het is eigenlijk goed te vergelijken met de Nederlandse CoronaCheck QR-code.

De Thailand Pass is meteen ook de vervanger voor het verouderde Certificate of Entry systeem.

Aanvraagprocedure

Het aanvragen van de Thailand Pass kan via: https://tp.consular.go.th. De site is overzichtelijk en er wordt overal duidelijk aangegeven welke informatie gewenst is.

Bij het starten van de aanvraag wordt er onderscheid gemaakt tussen gevaccineerde en ongevaccineerde reizigers. Gevaccineerde reizigers mogen gebruik maken van de Test&Go of het Sandbox programma. Ongevaccineerde reizigers zijn nu nog verplicht om na aankomst in quarantaine te gaan.

Welke informatie heb je nodig voor het aanvragen van de Thailand Pass?

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf te bepalen van welk programma je gebruik gaat maken. Als je gevaccineerd bent is de Test&Go vaak de beste en makkelijkste optie. Per programma (Test&Go, Sandbox of Alternative Quarantaine) verschillen de benodigde documenten.

Test&Go programma:

 • Kopie van paspoort
 • Kopie van visum (als je die hebt)
 • Bewijs van vaccinaties
 • Een document van je reisverzekering dat deze voor minimaal 20.000 USD dekkend is
 • Een boekingsbevestiging van een overnachting bij een SHA Extra+ hotel inclusief transfer vanaf de luchthaven, RT-PCR test na aankomst en ATK-kit voor dag 5 (zelftest)

Sandbox programma

 • Kopie van paspoort
 • Kopie van visum (als je die hebt)
 • Bewijs van vaccinaties
 • Een document van je reisverzekering dat deze voor minimaal 20.000 USD dekkend is
 • Een boekingsbevestiging voor 7 dagen bij een SHA Extra+ hotel inclusief transfer vanaf de luchthaven, RT-PCR test na aankomst en ATK-kit (zelftest)

Alternative quarantaine

 • Kopie van paspoort
 • Kopie van visum (als je die hebt)
 • Een document van je reisverzekering dat deze voor minimaal 20.000 USD dekkend is
 • Een boekingsbevestiging bij een AQ hotel inclusief 2 RT-PCR testen

De aanvraagprocedure is voor sommigen misschien een hele kluif, maar wanneer je vooraf de benodigde documenten verzameld, is het een fluitje van een cent!

Tips & tricks

Enkele tips bij het aanvragen van de Thailand Pass

 • Zorg vooraf dat je de juiste documenten bij de hand hebt, zodat je de aanvraag in één keer kan afronden.
 • Gebruik een Gmail-account voor de aanvraag. Het schijnt dat een Hotmail-account nog wel eens geweigerd kan worden.
 • Vul de aanvraag in op een desktop om het overzicht te bewaren.
 • Upload alle bestanden in JPEG formaat en zorg dat de bestanden niet te groot zijn. Maak simpelweg een screenshot van een document en het is al JPEG formaat.
 • Check alle informatie zorgvuldig. Een klein foutje kan al een afwijzing betekenen.
 • Wees op tijd met aanvragen! Je aanvraag kan soms om onduidelijke redenen afgekeurd worden. De verwerkingstijd van een aanvraag duurt doorgaans 3 tot 7 werkdagen, dus probeer de Thailand Pass minimaal 2 weken voor vertrek aan te vragen. Voor de vroege vogels: de Thailand Pass kan al vanaf 60 dagen voor vertrek aangevraagd worden.
 • Let op! Er zijn veel fake mails in omloop. Ontvang je een mail met de vraag of je nog wat extra persoonlijke informatie kan versturen, doe dit dan niet! Wees alert, want alleen het e-mailadres van thpass@tp.consular.go.th is geldig.
 • Meld je aan bij een aantal Facebook groepen over Thailand. Wanneer je tegen een probleem aanloopt met je aanvraag, is het antwoord vaak al te vinden via Facebook. Ideaal!

Laatste fase

Is het allemaal gelukt? Heb je alles in kunnen vullen? Tijd om te verzenden!

Na het verzenden van de aanvraag ontvang je een bevestigingsmail in je inbox met daarin een Personal key code. Met deze code kan je de status van de aanvraag controleren en indien nodig de aanvraag aanpassen. Let wel op! Iedere wijziging zorgt ervoor dat de aanvraag opnieuw ingediend wordt en dus ook weer onderop de stapel beland.

De goedkeuring van de Thailand Pass laat doorgaans 3 tot 7 werkdagen op zich wachten. Hoe vervelend het ook is om op je handen te blijven zitten, er zijn veel verhalen waarbij de goedkeuring pas op dag 8 werd ontvangen. Heb je na 8 dagen nog geen mail ontvangen? Check dan eerst online de status van de aanvraag. Log in met je Personal key code op https://tp.consular.go.th en check zo de status.

Staat er dat de aanvraag nog steeds in behandeling is, neem dan contact op met het hotel en vraag of zij de aanvraag al hebben bevestigd. Als het hotel aangeeft dit te hebben gedaan, neem dan contact op met de hulplijn. Contactinformatie is onderaan de website te vinden: https://tp.consular.go.th/home.

Na goedkeuring ontvang je via de e-mail een QR-code. Print deze uit, zodat je deze op ieder moment kan laten zien als erom gevraagd wordt.

Bij de incheckbalie, de gate en ook op de luchthaven in Thailand wordt er naar de Thailand Pass gevraagd. Het is dus echt niet mogelijk om zonder het land binnen te komen.

You can do it!

Het is even wat werk, maar als je goed voorbereid bent en alle documenten op orde hebt, dan komt het helemaal goed. En dat extra werk ben je zo vergeten als je eenmaal de eerste Thaise curry achter de kiezen hebt. Succes!

Reisgids Thailand

Lees verder over Thailand