Kanchanaburi

Kanchanaburi

De stad Kanchanaburi ligt ruim 100 kilometer van Bangkok vandaan en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Veel backpackers vertrekken vanuit Bangkok naar het noorden vanwege de mooie omgeving, om tochten door de natuur lopen en voor avontuurlijke activiteiten. Vooral Chiang Mai is een populaire stop in het noorden van Thailand. Als dit niet binnen je route past of je er de tijd niet voor hebt, dan is Kanchanaburi een leuk alternatief. Het is een rustig stadje, met een gevarieerde omgeving. Bij Kanchanaburi vind je ook één absoluut hoogtepunt: The Bridge Over the River Kwai.

The Bridge Over the River Kwai

De brug op zich is niet zo bijzonder. De rivier Kwai zelf is mooi, maar de brug is er een als vele andere. Dit verandert als je het verhaal achter de bouw van de brug kent. Tijdens de Tweede Wereldoorlog controleerde de Japanners grote delen van Azië, waaronder Thailand en Birma (nu Myanmar). Door het aanleggen van een spoorlijn dwars door de jungle van Thailand wilden ze een snelle verbinding maken met Birma om de troepen sneller te bevoorraden. Gevangen genomen geallieerde soldaten werden gebruikt om deze spoorlijn te bouwen. Later kreeg het de naam the Death Railway, omdat er meer dan 100,000 levens verloren gingen bij het aanleggen van de spoorlijn. Vooral bij de bouw van de brug vielen veel doden. Het verhaal werd wereldwijd bekend dankzij het boek The Bridge Over the River Kwai en de gelijknamige (met zeven Oscars bekroonde) film. In onze ogen is deze brug absoluut een bezoek waard. De brug en een paar interessante musea in de buurt zijn vanuit Kanchanaburi gemakkelijk te bereiken. Huur een fiets en rijd er op eigen houtje heen.


Kanchanaburi


Erawan

Een ander hoogtepunt in deze regio is het Erawan National Park. In dit park vind je zeven schitterende watervallen, de Erawan Watervallen. In deze watervallen kun je heerlijk zwemmen, relaxen en genieten van het uitzicht. Een must do bij je bezoek aan Kanchanaburi.

Overnachten in Kanchanaburi

Vooral langs de rivier zijn prima guesthouses te vinden. Voor een goede prijs heb je leuke kamers, in een huisje met een mooie omgeving. In onze Reisgids Thailand staan de leukste hostels van Kanchanaburi vermeld.


Kanchanaburi 2


Overige activiteiten

Er zijn nog een aantal musea gewijd aan de rol van Kanchanaburi in de Tweede Wereldoorlog, zoals het Jeath War museum en het World War II museum. Buiten de stad ligt de Hellfire Pass, ook een stuk spoorlijn waar de gevangenen verschrikkelijk slecht werden behandeld.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Met de trein vanuit Bangkok ben je een uur langer onderweg dan de bus. Echter is dit wel een historische route, je gaat ook een stuk over de Death Railway.

De bus vanuit Bangkok doet er drie tot vier uur over. Als je vanuit het zuiden van Thailand komt kun je overstappen in Ratchaburi, vanuit het noorden van Thailand kun je eerst naar Suphanburi gaan. Vanaf beide steden is het nog twee uur met de bus naar Kanchanaburi.

Vanuit Bangkok is het nog makkelijk om een minivan te nemen. Dit kost bijna niks en het is sneller, in drie uur ben je in Kanchanaburi. Op 12GO Asia kun je zowel de kaartjes voor minivan als voor de bus kopen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal