Van Kanchanaburi naar Chiang Mai

Van Kanchanaburi naar Chiang Mai

Hoewel Kanchanaburi niet zo bekend is als veel andere top bestemmingen in Thailand, is het dankzij bezienswaardigheden als de brug uit het boek en de film Bridge On The River Kwai en de Erawan watervallen toch een tussenstop waard. Wil je doorreizen naar Chiang Mai, dan kun je deze route van 700 kilometer afleggen per trein of bus.

Zo reis je van Kanchanaburi naar Chiang Mai:

1) Bus

Als je je reis naar Chiang Mai zonder gedoe en tegen een aantrekkelijke prijs wil volbrengen, kun je het beste voor de bus als vervoermiddel kiezen. Vanaf Kanchanaburi Bus Terminal in het centrum van de stad rijdt drie keer per dag een bus van vervoerder Sasanan Transportation rechtstreeks naar Chiang Mai Bus Terminal 3. Je kunt kiezen of je om 8:30, 18:00 of 19:00 op de bus stapt. De volledige rit duurt volgens dienstregeling twaalf uur. Voor een kaartje voor de Express bus van 8:30 en 18:00 uur betaal je €17 , terwijl een ticket voor de VIP bus van 19:00 uur €26 euro. In de VIP bus krijg je onder meer een deken en snacks.

Kaartje kopen: Op het busstation of de website 12Go.Asia kun je eenvoudig je zitplaats reserveren.


2) Trein

Er gaan geen rechtstreekse treinen van Kanchanaburi naar Chiang Mai, dus je zult enkele keren moeten overstappen. De eerste etappe naar Nakhon Pathom duurt twee uur, en een kaartje kost €0,50 tot €2. In Nakhon Pathom stap je over naar Bang Sue Junction. Je bent een uur onderweg en de ticketprijs bedraagt €0,30 tot €1,50. In Bang Sue begin je vervolgens aan de twaalf tot dertien uur durende nachttreinreis naar Chiang Mai. Er rijden dagelijks meerdere nachttreinen, dus je hebt voldoende keuze. Voor de meest comfortabele slaapplek betaal je ongeveer €20, en als je geld wil besparen zijn er vanaf €8 ook zitplaatsen beschikbaar.

Kaartje kopen: Treintickets zijn verkrijgbaar op de stations. Het is verstandig om minimaal een dag van tevoren te reserveren.


Meer over deze bestemmingen: