Khao Yai National Park

Khao Yai National Park

Het Khao Yai National Park is het oudste nationale park van Thailand en tevens een van de mooiste. Vanwege de gunstige locatie – op slechts enkele uren van Bangkok – wordt het park ook vaak bezocht door toeristen. In het Khao Yai National Park kun je wilde dieren spotten, prachtige watervallen bekijken, op safari gaan, mooie trekkings maken en natuurlijke de schitterende natuur bewonderen.

Watervallen

Er zijn meerdere watervallen in het Khao Yai National Park te vinden, de een nog mooier dan de andere. De bekendste en mooiste waterval is Nam Tok Haew Suwat. Deze waterval van 25 meter hoog was vaak te zien in de bekende (backpack)film ‘The Beach’. De grootste waterval is Nam Tok Haew Narok, gelegen in het zuiden van het park.


Khao Yai


Dieren

Er leven veel verschillende dieren in het nationale park. Zo leven er ongeveer 200 olifanten en zijn er meerdere tijgers, beren, luipaarden en apen die Khao Yai als hun huis hebben. Daarnaast zijn er honderden verschillende vogels te vinden. Veel van deze dieren zijn te spotten op een safari. De kans dat je een olifant ziet is redelijk groot, de kans dat je een tijger ziet is bijzonder klein.

Trekking

Er zijn meerdere mooie trekkings die je kunt maken in het park. Deze kun je zelf regelen door naar het bezoekerscentrum te gaan, bij de entree van het park. Je kunt een paar routes afleggen zonder gids, maar dit wordt sterk afgeraden. In het verleden zijn er wel eens toeristen verdwaald en die hebben de nacht in het park moeten doorbrengen, zonder enige voorbereiding. De trekkings brengen je naar het Nong Phak Chai observatiepunt. Vanaf hier heb je een goede kans om veel wilde dieren te zien.


Khao Yai National Park


Khao Yai 4


Khao Yai 5


Overnachten

Overnachten doe je het beste in een van de steden in de buurt van het park. Dit zijn weinig leuke bestemmingen, maar het Khao Yai National Park is deze mindere tussenstop zeker waard. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Als je uit Ayutthaya komt kan je het beste de trein pakken, deze doet er ruim twee uur over.

Vanuit Bangkok gaat ook een trein, maar de bus is een betere optie. Deze brengt je in drie uur in Pak Chong. Vanaf hier reis je in drie kwartier verder naar het park.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal