Koh Kood

Koh Kood

Het aantal leuke eilanden in Thailand waar nog geen gigantische aantallen toeristen komen wordt steeds kleiner. Koh Kood – ook wel Koh Kut genoemd – is (nog) wel zo’n eiland. Het is het meest oostelijk gelegen eiland van Thailand, het ligt halverwege Koh Chang en – het ontzettend leuke – Cambodjaanse eiland Koh Rong. Op Koh Kood vind je prachtige stranden, een mooie natuur en vooral veel rust. Van een uitgaansleven is hier geen sprake. Het eiland is daarom wellicht meer een bestemming voor stelletjes die aan het backpacken zijn of backpackers die al wat reismaatjes hebben gevonden. Mensen ontmoeten is hier wat lastiger dan op andere Thaise eilanden.

Stranden

De stranden van Koh Kood zijn geweldig. Vooral Hat Khlong Chao is ontzettend mooi. Dit stuk strand hoort sowieso in de top 10 van de mooiste stranden in Thailand. Het is er bovendien ook lekker rustig. Het is lang niet zo druk als eilanden zoals Koh Samui of Koh Phi Phi. Plan minimaal twee dagen in om te relaxen op de stranden hier. Naast bakken op het strand kan je rondom het eiland ook goed snorkelen en kajakken. De benodigdheden kan je hier gemakkelijk huren.


Koh Kood


Overnachten op Koh Kood

Tijdens het laagseizoen – van mei tot september – zijn een aantal accommodaties gesloten. Tijdens het hoogseizoen zitten accommodaties echter redelijk snel vol. Vooral even bellen of een kamer reserveren is dan geen slecht idee. De meeste backpackers zijn te vinden rondom Ao Ngam Khao, daar zijn ook de meeste guesthouses te vinden. In onze Reisgids Thailand staan de leukste hostels van Koh Kood vermeld.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

De boot nemen is de enige optie om op Koh Kood te komen. Neem de boot vanaf Laem Sok. Deze tocht duur een kleine twee uur. Laem Sok ligt vlakbij het stadje Trat. Vanuit Bangkok ben je met een busrit van vijf à zes in Trat. Je kunt ook de boot nemen vanaf Koh Chang. Deze doet er ruim vijf uur over. Vanaf het dichterbij gelegen eiland Koh Mak is het ruim een uur varen. Kaartjes koop je ter plekke of online via 12GO Asia.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal