Siem Reap

Siem Reap

Siem Reap ligt in het westen van Cambodja, op ruim 300 kilometer van de hoofdstad Phnom Penh, en is vooral bekend vanwege de nabij gelegen tempels van Angkor. Siem Reap is de afgelopen jaren ontzettend snel gegroeid. Het was tijden een klein backpackers plaatsje maar met de groeiende bekendheid van de Angkor tempels is ook Siem Reap gegroeid. Zo zijn de internationale hotel ketens inmiddels aanwezig om de meer dan miljoen bezoekers die de stad jaarlijks aandoen te ontvangen. Ook voor de backpackers zijn er nog genoeg voorzieningen, er zijn honderden guesthouses en ook goedkoop een maaltijd krijgen kan vrij gemakkelijk.

Angkor

Op ongeveer drie kilometer ten noorden van Siem Reap liggen de tempels van Angkor, het grootste tempelcomplex in de wereld. Dit complex is wereldberoemd geworden door de tempel Angkor Wat. Het is absoluut één van de hoogtepunten van Cambodja en zelf van heel Azië. Wij schatten dat 99.87% van de toeristen die naar Siem Reap gaat dan ook een bezoek aan Angkor brengt. Er is zoveel te zien en over te schrijven dat we een apart artikel hebben geschreven. Lees meer over Angkor.


Siem Reap


Overnachten in Siem Reap

Aan accommodaties geen gebrek in Siem Reap. Er zijn een hoop hotels en zelfs de vier/vijf sterren hotels zijn in de stad te vinden. Maar als echte backpackers verblijf je natuurlijk liever in een goedkoop guesthouse. Ook hierin heb je gelukkig keuze genoeg. Ze zijn redelijk verspreid door de stad maar de meeste vind je aan Wat Bo Street, een grote straat ten oosten van de rivier. Deze straat en de omgeving daarvan is dan ook de backpack buurt van Siem Reap. Naast de goedkope accommodaties zijn hier ook een groot aantal betaalbare eet gelegenheden en voorzieningen voor toeristen. Ook rond de Old Markt (Psar Chas) zijn betaalbare slaapplekken te vinden, bovendien vind je hier ook het (beperkte) uitgaansleven en een groot aantal leuke winkels. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Siem Reap

Onze hostel aanraders

Overige activiteiten

Zo goed als elke bezoeker die naar Siem Reap gaat brengt een bezoek aan de nabij gelegen tempels. Verder is er dan ook niet veel te beleven. Met het toestromende toerisme is er in afgelopen jaren wel wat meer (uitgaans)leven in Siem Reap gekomen, maar een echt bruisend nachtleven heeft het nog niet. Het drijvende dorpje Chong Kneas is één van de weinige bezienswaardigheden rondom Siem Reap die nog een bezoek waard zijn. In dit dorpje kreeg je altijd een blik het authentieke Cambodja. Doordat ook dit dorpje steeds meer toeristen ontving is het echter nauwelijks meer authentiek te noemen. Als je verder niet heel van Azië kunt zien tijdens je reis zouden we zeker even langsgaan, anders vind je in Vietnam leukere drijvende dorpen.


Siem Reap 2


Siem Reap bezoeken in een rondreis

Siem Reap is een van de populairste bestemmingen van rondreizen in Azië. De stad en de vele tempels zijn daar uitermate geschikt voor. Als je hier interesse in hebt kun je het beste op Cambodja Online kijken. Zij zijn gespecialiseerd in rondreizen door Cambodja. Je kunt er zelf je reis samenstellen, waardoor je precies de locaties bezoekt waar je heen wilt.

Mogelijkheden in Siem Reap

Hoe kom ik er?

Siem Reap heeft een redelijk groot internationaal vliegveld. Vanuit onder andere Bangkok, Hong Kong, Singapore, Hanoi en Kuala Lumpur gaan rechtstreekse vluchten. Vanuit Europa kan je nog niet rechtstreeks naar Siem Reap vliegen. Vanuit Phnom Penh gaan er meerdere vluchten per dag naar deze leuke stad. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Cambodja.

Als je uit Battambang komt kun je dus de bus nemen, maar de boot is een veel leukere optie. Deze tocht kost je maximaal 20 euro en doet er bijna twee keer zo lang over. Daar krijg je wel een hele mooie ervaring voor terug.

Vanaf de hoofdstad Phnom Penh is het een busrit van ruim zes uur. Wij raden de Giant Ibis bus aan voor deze rit - en andere ritten door Cambodja - aan. Dit kost je iets meer, maar de luxe die je ervoor terug krijgt is het zeker waard. Er gaan ook bussen vanuit Bangkok naar Siem Reap, zowel dagbussen als nachtbussen. Ook vanuit het leuke dorpje Battambang kun je de bus nemen naar Siem Reap, deze duurt ongeveer vier uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0