Van Siem Reap naar Bangkok

Van Siem Reap naar Bangkok

Siem Reap is dankzij het wereldberoemde Angkor een populaire plek onder backpackers. Als je verder wil reizen door Zuidoost-Azië en Thailand op het oog hebt, is Bangkok een voor de hand liggende volgende bestemming. Voor deze route van 400 kilometer kun je kiezen uit de bus of het vliegtuig. Wij zetten ze op volgorde van handigheid en prijs onder elkaar.

Zo reis je van Siem Reap naar Bangkok:

1) Bus

Zowel in de morgen als rond middernacht vertrekken vanuit Siem Reap rechtstreekse bussen naar Bangkok. Als je in de morgen wil vertrekken, kun je reizen met de bussen van Nattakan en Giant Ibis Transport. Deze vertrekken tussen 7.45 en 9.00 uur uit het centrum van Siem Reap en doen ongeveer negen uur over deze route. Je betaalt €25 tot €30 voor een kaartje, en hiermee is dit de meest budgetvriendelijke mogelijkheid. De stoelen zijn deels verstelbaar tot semi sleeper en helaas geldt dat ook voor de nachtbus van vervoerder Virak Buntham Express. Je betaalt €26 voor een kaartje en spaart een overnachting uit, maar je hebt dus geen bed en bovendien duurt de busrit maar liefst dertien uur.

Kaartje kopen: Bustickets kun je via je accommodatie, op het busstation of via de website 12Go.Asia regelen.


2) Vliegtuig

AirAsia en Bangkok Airways vliegen dagelijks meerdere keren van Siem Reap naar Bangkok’s Don Mueang International Airport. Van deze twee biedt AirAsia veruit de goedkoopste tickets aan en vanaf €42 heb je een enkele reis te pakken, zonder ingecheckte bagage. De vlucht duurt een uur en vijftien minuten. Als je de taxirit vanaf het centrum van Siem Reap naar het vliegveld en vanaf Don Mueang naar Bangkok zelf meerekent, loopt dit bedrag echter hoger op. Ook loopt door de taxiritjes en het inchecken de reistijd op, waardoor je uiteindelijk maar enkele uren korter onderweg bent.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Cambodja pagina.


Meer over deze bestemmingen: