Kep

Kep

Kep is een klein kustplaatsje in het zuiden van Cambodja. Het stadje ligt op slechts 25 kilometer van Vietnam. Veel backpackers slaan Kep over, terwijl het een leuke plaats is om in ieder geval een middagje te spenderen. Ooit, tijdens de Franse overheersing, was Kep zelfs de populairste badplaats in Cambodja. Dat is tegenwoordig wel anders, want hier zul je geen massa’s toeristen zien zoals je die bij de Angkor tempels bij Siem Reap ziet. De stranden en de crab market maken het voor reizigers die graag onbekende plekjes ontdekken een interessante bestemming!

Crabmarket

Zeker de seafood liefhebbers zouden een bezoekje aan de kustplaats moeten brengen! De stad staat namelijk bekend om de ‘crab market’. Kep ligt aan de zee en is daarmee een echte vissersplaats. Op de lokale crab market vind je naast krab ook allemaal andere soorten vis, garnalen en inktvis. Deze kun je zelf uitkiezen en vervolgens laten bereiden tegen een kleine vergoeding. Het hoogtepunt van de crab market is uiteraard de verse krab. Wanneer je dit bestelt haalt een verkoper een houten kooi die vol met krabben zit uit de zee. Verser dan vers dus! Je bestelt de krab per een aantal gram of kilo’s. De beestjes worden ter plekke voor je bereid, waarna je je gerecht meteen kunt eten.


Kep Cambodja


Kep


Stranden en Koh Tonsay

Naast de crab market is het aan te raden om tijd door te brengen op de mooie stranden van Kep. De meeste stranden bestaan uit zwart zand. Er zijn echter een paar witte stranden te vinden. Dit komt doordat er wit zand vanuit Sihanoukville naar Kep is gebracht om meer toeristen te trekken.

Meer stranden vind je op het eilandje Koh Tonsay (rabbit Island). Kom je in het zomerseizoen naar Kep, dan kun je als echte backpacker een bezoekje aan Koh Tonsay niet overslaan. Mooie strandjes, hangmatten en verre van toeristisch! Verwacht op het eiland geen luxe of grote feesten. Hier kom je namelijk echt voor je rust. Op het eiland heerst een echte backpackers vibe. Er is dan ook amper of geen elektriciteit en geen warm water. Laat staan dat je hier WiFi signaal hebt! Koh Tonsay is te bereiken vanaf de pier (ten oosten van het strand) in Kep. Vanaf de pier varen er dagelijks boten naar het eiland. Er zijn een paar accommodaties op het eiland waar je de nacht kunt doorbrengen. Heb je hier geen tijd voor dan kun je aan het einde van de dag ook gewoon de laatste boot terug nemen.

En verder

Tijdens een wandeling door Kep zul je ongetwijfeld de oude koloniale huizen en het paleis tegenkomen. Deze mooie gebouwen vindt je langs de kust van Kep. Verder kun je als je verder langs de kust loopt zoutvelden vinden. Deze velden laten de bewoners regelmatig onderlopen met zeewater. Wanneer dit water verdampt blijft er zout achter. Door dit keer op keer te doen ontstaat er een dikke zoutlaag.

Er is dus genoeg te doen in Kep! Kep ligt dichtbij de plaats Kampot. Als je Kampot bezoekt kun je overwegen om een dagtrip naar Kep te maken. Mocht je tijd hebben dan is het zeker aan te raden om een nachtje in de plaats te verblijven, zodat je meer van de omgeving kunt zien.


Kep


Vervoer in Kep

Er zijn voldoende tuktuks aanwezig in het dorp. Voor een kort ritje betaal je over het algemeen slechts $1 of $2. Een andere leuke optie is het om zelf een scooter te huren en de omgeving te verkennen. Deze scooters kun je bij de meeste accommodaties en andere lokale ondernemers huren voor ongeveer $5 per dag.

Eten en drinken

Kep is een echt vissersdorp. We raden aan om hier gebruik van te maken en lekkere vis en zeevruchten te eten. Er zijn vele restaurants die zich hierin specialiseren en beschikken over heerlijke, verse vis. Van een spectaculair nachtleven is geen sprake in Kep. Als je een drankje wilt doen kun je wel terecht in de leuke The Waterfront beach bar.

Dit zijn onze favoriete restaurants in Kep:

Naam Eten Aanbod Prijs
Kep Sur Mer Restaurant Verse vis met een prachtig uitzicht
Kep Coffee Goede koffie en lekkere lunch gerechten
Holy Crab Geweldige krab en andere gerechten
Sailing Club Een wat luxere optie, met lekkere vis en een fraai uitzicht €€

Kep


Overnachten in Kep

Er is een beperkt aanbod van hostels en guest houses te vinden in Kep. Vooraf reserveren kan daarom wel zo handig zijn. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Cambodja

Hoe kom ik er?

Met een minibus is het slechts een halfuurtje reiden vanuit Kampot. Of rij er zelf op de scooter heen.

Ons oordeel
7/10

Kep is een mooie plek, met een paar fijne stranden. Gek veel valt er echter niet te doen, gebruik het als korte tussenstop of uitstapje vanuit Kampot.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.