Meenemen Cambodja

Meenemen Cambodja

Wat moe je allemaal meenemen als je gaat backpacken in Cambodja? Bekijk eerst onze algemene tips over wat je moet meenemen als je op reis naar Azië gaat. Gebruik daarbij zeker ook de inpaklijst die we hebben samengesteld.

Spullen kopen in Cambodja

In buurlanden als Thailand en Vietnam kun je bijna alles wat je nodig hebt eventueel nog ter plekke aanschaffen. In Cambodja is dit een stuk lastiger. Het is duidelijk een ontwikkelingsland, waardoor sommige spullen lastig verkrijgbaar zijn. In de grote steden als Phnom Penh en Siem Reap is dit niet echt een probleem, maar daar buiten wel.

Hygiëne

Dat Cambodja een ontwikkelingsland is zie je ook terug in de hygiëne. Neem dus wat extra handzeep mee, om je handen te ontsmetten. Zorg dat je altijd ook wat zakdoekjes of iets dergelijks mee hebt. Ook Norit is aan te raden, mocht je toch diarree krijgen.

Stopcontacten

In Cambodja worden drie verschillende stopcontacten gebruikt; type a, type c en type g. In Nederland gebruiken we type c en type f. Het type c komt dus overeen, wat betekent dat de stekkers van je apparaten op sommige stopcontacten werken. Op de andere stopcontacten werkt je stekker echter niet, dus zul je gebruik moeten maken van een adapter. Schaf voor je vertrek een reisstekker aan, of koop ter plekke een adapter.

meenemen cambodjastekker cambodja

Reisgidsen

Zorg dat je hoe dan ook een reisgids meeneemt waarin Cambodja staat. Je kunt er voor kiezen om een reisgids met meerdere landen in de regio mee te nemen of een reisgids waarin alleen Cambodja staat. Bekijk onze Reisgids Cambodja voor een verzameling van al onze tips en een overzicht van de leukste routes door het land.

Download onze inpaklijst

Wil je een handige inpaklijst die je gemakkelijk kunt uitprinten? Vul dan je e-mailadres in en we sturen de inpaklijst direct naar je toe.