Meenemen

Meenemen

Je bagage samenstellen is een klusje waar je wel wat tijd aan moet besteden. Anders dan bij een stedentrip of zonvakantie blijf je bij een gemiddelde backpackreis lang weg. Bovendien reis, loop en sjouw je veel. Terwijl je bij de meeste vakanties zoveel mogelijk in een koffer wilt stoppen en net onder het toegestane kilo’s voor het vliegtuig wilt zitten, wil je bij een backpackreis zo min mogelijk kilo’s meenemen. Lopen door de stad opzoek naar een slaapplaats, kan vermoeiend zijn met een zware backpack, zeker als het er ook nog 35 graden is. Toch wil je ook niet ergens in een afgelegen dorpje ontdekken dat je die specifieke stekker vergeten bent of toch dat ene wel of niet had moeten meenemen.


Je backpack

Het belangrijkste om mee te nemen tijdens is een goede backpack. Voorkom dat je het verkeerde formaat koopt en je te weinig spullen mee kan nemen. Of dat je backpack juist veel te groot is en je voor niks extra gewicht meesjouwt. Bekijk onze tips over een backpack kopen voor veel meer informatie hierover.

Accessoires in je backpack

Onderstaande items zijn eigenlijk onmisbaar voor op je backpack reis.

Hangslot
Een hangslot is ideaal om je kluisje in je dorm op slot te doen. Meestal krijg je een sleutel om je kluisje op slot te doen. Het personeel van je hostel heeft hiervoor echter ook een sleutel dus kan altijd bij je spullen. Met een hangslot voorkom je dat iedereen bij je spullen kan. Wij raden dit hangslot met cijfercombinatie aan, zodat je geen sleutel kan kwijtraken.

Kabelslot
Naast een hangslot voor je kluis is ook een klein kabelslot erg handig. Voornamelijk voor het dichtmaken van je backpacken. Ideaal als je een dutje wilt doen in de bus.

Poncho
De kans dat je een keer in een heftige tropische bui terechtkomt is groot. Een poncho komt dan goed van pas. Je kan ter plekke heel goedkoop een poncho aanschaffen of thuis alvast een betere kopen.

Reishanddoek
Neem in plaats van een grote en zware handdoek, een compacte reishanddoek mee. Deze drogen bovendien ook sneller. Zo voorkom je dat je een natte handdoek in je backpack moet proppen.


Kleding

Je kunt veel ruimte en gewicht besparen op je kleding. Een warm kledingstuk meenemen is voor de meeste reizen wel aan te raden, maar een dikke trui is zwaar neemt veel ruimte in beslag. Een fleece vest houdt je ook warm en weegt minder. Ditzelfde geldt onder andere voor spijkerbroeken. Deze nemen ontzettend veel ruimte in en je doet ze waarschijnlijk toch niet veel aan. Ter plekke een dunne lange broek kopen is een beter idee. Het ziet er misschien wat minder mooi uit, maar als je in Azië aan het backpacken bent maakt echt niemand dit wat uit. Sowieso is het geen aanrader om je mooiste kleding mee te nemen. De was wordt in Azië niet altijd even goed gedaan, waardoor je kleding er na een paar wasbeurten er niet mooier op wordt.

Wij pakken onze backpack in voor 5 tot 7 dagen, afhankelijk van de bestemming. Kleding meenemen voor 5 dagen is op zich prima, maar dan moet je wel vrij vaak de was doen. Meer dan een week is sowieso niet nodig, tenzij je echt lange trekkings gaat maken. Je kunt dus overal de was laten doen. Als je een langere tijd gaat backpacken raken ongetwijfeld kledingstukken kwijt of zijn ze op een gegeven moment zo lelijk geworden dat je het echt niet meer aandurft te trekken. In de meeste landen in Azië kan je gemakkelijk kleding kopen.


Backpackkit

Ga jij binnenkort backpacken? Kijk dan even op Backpackkit.nl! Hier vind je al je travel gear tegen een leuke prijs. Alle producten zijn speciaal ontworpen voor backpackers en dus licht en makkelijk mee te nemen.

Koop een backpackkit

Boeken

Je gaat waarschijnlijk veel reisuren maken, wat tijd alleen doorbrengen of gewoon wat tijd over hebben. Perfecte momenten om een boek te lezen. Ze wegen echter wel flink wat. Neem daarom niet meer dan 1 boek mee. In veel hostels en guesthouses kan je je boek namelijk ruilen voor een ander boek. Als je niet van ruilen houdt of meer keuze wilt hebben doe je er verstandig aan om een e-reader of tablet mee te nemen. Zo neem je honderden boeken mee zonder veel extra gewicht mee te sjouwen. Check ook onze aanraders voor leuke boeken op reis.

Daarnaast zijn reisgidsen voor backpackers eigenlijk ook onmisbaar. De tips over accommodaties, vervoer, bezienswaardigheden en andere praktische zaken komen bijna dagelijks van pas tijdens je backpack reis.


Elektronica

Natuurlijk wil iedereen op reis foto’s maken. Zowel leuk voor je eigen collectie als om thuis te laten zien wat je allemaal gedaan en gezien hebt. Veel backpackers hebben vragen over camera’s. Een spiegelreflex camera neemt natuurlijk de beste foto’s, maar weegt ook meer. Wij houden persoonlijk ontzettend van mooie foto’s en kiezen er dan ook voor onze beste camera mee te nemen, al weegt deze wat meer. Je keuze is erg afhankelijk van de reis die je maakt en hoeveel je bereid bent te tillen. Als je wilt filmen tijdens je reis is een GoPro camera ideaal, zeker voor de avontuurlijke backpackers onder ons.

Andere elektronica zoals een tablet of een kleine laptop zijn ook ontzettend handig. Niet alleen om BackpackenInAzie.nl tijdens je reis goed in de gaten te houden, maar ook voor het boeken van een vliegticket of voor als je gewoon een avondje een film wilt kijken. Het is echter wel weer extra gewicht en een kostbaar item om mee te nemen.


Inkopen doen

Een goede website voor het kopen voor alle benodigdheden voor je backpack-reis is Backpackspullen. Naast backpacks kun je hier ook vele handige accessoires aanschaffen. Ideaal om op één site gelijk meerdere items te kopen.

Inkopen doen

Gezondheid & Verzorging

Met een paar handige items kan je veel ongemakken voorkomen. Muggen zijn een grote bron van ergernis. Gebruik DEET om je te beschermen tegen de muggen. Niet alleen tegen jeuk, maar ook tegen vervelende ziektes. Als je veel in slaapzalen gaat overnachten komen oordopjes bijzonder goed van pas. Ook in de nachtbus en het vliegtuig kan dit voor welkome extra slaapuren zorgen.


Backpack afstellen en inpakken

Ben je er uit wat je allemaal mee wilt nemen op je backpack reis? Bekijk dan onze tips over het afstellen van je backpack en het inpakken van je backpack, inclusief handige filmpjes!

Lees meer over dit onderwerp

Het ultieme nekkussen voor je backpackreis

Hoe leuk we Azië ook vinden, de lange vliegreis naar dit continent toe is niet altijd even prettig. Vanuit Europa…

Lees meer

Niet meenemen op reis

De belasting van een zware, overvolle backpack voel je elke dag van je reis. Om die last te beperken hebben…

Lees meer

6 leuke boeken voor op reis

Een Lonely Planet of een andere reisgids is heel handig om mee te nemen, maar een goed leesboek komt ook…

Lees meer

Compacte inpaktips voor de echte backpacker

Het is bijna zover. Je hebt alle spullen in huis en je hebt veel zin in je reis. Nu volgt…

Lees meer

Leg je reis vast met een GoPro

Tijdens je backpack reis door Azië bezoek je de meest prachtige locaties, beleef je talloze avonturen en ontmoet je elke…

Lees meer