6 leuke boeken voor op reis

6 leuke boeken voor op reis

Een Lonely Planet of een andere reisgids is heel handig om mee te nemen, maar een goed leesboek komt ook erg goed van pas. En tijdens je reis is het natuurlijk wel zo leuk om over reizen te lezen. Je boek is ideaal voor de lange busritten die je gaat maken, als je op het strand of aan het zwembad ligt of als de WiFi uitgevallen is in in je guest house. Dit zijn 6 van onze favoriete reisboeken:


365 dagen onderweg

Auteur: Floortje Dessing

Een echte aanrader voor alle reizigers. Het boek lees makkelijk weg – ook dankzij de mooie foto’s – en staat vol met handige reistips. Ook als je geen inspiratie hebt voor je volgende bestemming is dit een ideaal boek.

Bestel dit boek


De Alchemist

Auteur: Paulo Coelho

In dit verhaal volg je een jongen die van Spanje naar Egypte reist om zijn geluk te zoeken. Het boek gaat over het volgen van je dromen, wat de meeste backpackers in Azië doen.

Bestel dit boek


Dagboek van een Geisha

Auteur: Arthur Golden

In dit boek vertelt een Geisha over haar ervaringen. Een bijzonder mooi boek. Absoluut een aanrader als je Japan wilt bezoeken, maar ook als je hier niet heen gaat is dit een leuk boek om te lezen.

Bestel dit boek


De wildernis in

Auteur: Jon Krakauer

In dit – inmiddels (goed) verfilmde – boek lees je over het verhaal van Chris McCandles die zijn hele leven achterliet om te reizen. Na het lezen van dit boek heb je ongetwijfeld nog meer de behoefte om te reizen.

Bestel dit boek


On the Road

Auteur: Jack Kerouac

Dit boek staat vol met tips voor de avontuurlijke reizigers onder ons. Het is bovendien een meeslepend verhaal en vaak ook erg grappig.

Bestel dit boek


Backpack bestemmingen

Auteur: Roëll de Ram

Een prachtig boek vol inspiratie, routes en praktische tips voor backpackers en flashpackers. Leuk om te lezen voor je reis, of om tijdens je reis op zoek te gaan naar je volgende bestemming!

Bestel dit boek


Ben je niet overtuigt van onze aanraders? Kijk dan zelf even bij de reisverhalen op Bol.com of er iets voor je bij zit.