Kampot

Kampot

Kampot is een klein plaatsje, maar de vriendelijke mensen en mooie omgeving maken het een leuke stop langs de kust van Cambodja. De Franse koloniale gebouwen geven de stad een leuke sfeer. Hoewel echte bezienswaardigheden in Kampot ontbreken is het toch leuk om door het centrum te lopen. De goede restaurants en levendige bars dragen hier ook aan bij.

Omgeving van Kampot

Zoals gezegd is het vooral de omgeving van Kampot die de stad populair maakt. Zo heb je op een paar kilometer van de stad mooie watervallen en verder naar het oosten vind je indrukwekkende kalkstenen heuvels. Maar de goede uitval mogelijkheden naar het Bokor National Park hebben pas echt veel bijgedragen aan het toerisme in Kampot. Naast het spookstadje Bokor – waar je onder meer een vervallen kerk en casino ziet – kan je de mooie omgeving ook verkennen. Het is vooral leuk om zelf een scooter te huren en hier naar toe te rijden.


Kampot 1


WithLocals in Kampot

Een ontzettend leuke manier om Kampot te beleven is door activiteiten te boeken via WithLocals. Dit Nederlandse bedrijf heeft een platform opgezet waar reizigers in Azië in contact kunnen komen met de lokale bewoners. Via deze weg kun je unieke activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan een diner bij een lokaal gezin of aan een rondleiding op een bijzondere locatie. Een absolute aanrader!

Beleef het echte Kampot

Overnachten in Kampot

Restaurants en bars zijn er dus genoeg, maar ook qua goedkope kamers zit je hier goed. Er zijn meer dan genoeg guesthouses om de backpackers te verwelkomen. Bovendien zijn ze ook nog eens heel goed, reken op 4 tot 7 euro voor een kamer per nacht. Mocht je overdag nog wat tijd over hebben kan je best goed winkelen op een van de vele marktjes in Kampot. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Kampot

Onze hostel aanraders

Kep

Op een halfuur rijden met de scooter van Kampot ligt de badplaats Kep. Een leuke plek voor een dagtrip. Hier vind je een fraai strand en een paar bezienswaardigheden die je kunt bekijken.

Kampot in je route door Cambodja

Hoe kom ik er?

Vanaf Sihanoukville is het ongeveer twee uur rijden naar Kampot. De rit duurt twee uur langer als je vanaf Phnom Penh komt. Beide busritten kosten je slechts enkele dollars. Er is tevens een regelmatige busverbinding met de kustplaats Kep.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0