Van Kampot naar Kep

Van Kampot naar Kep

Aan de zuidkust van Cambodja liggen meerdere bekende badplaatsen en eilanden. Met name Sihanoukville en Koh Rong worden vaak bezocht. Er zijn ook genoeg bestemmingen waar minder bezoekers op af komen. Kampot en Kep zijn twee van deze plaatsen. Kampot is een sfeervol stadje, met een fraaie omgeving. Rondom Kep kun je een aantal stranden bezoeken en genieten van heerlijke krab. Je reist binnen een uur tussen beide bestemmingen, hieronder lees je hoe je dit het beste doet.

Zo reis je van Kampot naar Kep:

1) Minibus

De goedkoopste optie is om gebruik te maken van de dagelijkse minibus service. Er gaan een aantal minibussen per dag. Ze doen er ongeveer drie kwartier over en je betaalt slechts $4 voor een kaartje. De vertrektijden willen nog wel eens veranderen, dus vraag hier ter plekke na.

Kaartje kopen: Je regelt dit gemakkelijk bij je accommodatie in Kampot of bij een lokaal reisbureau.


2) Tuktuk

Een leuke manier om tussen beide steden te reizen is met de tuktuk. Je hebt een beter uitzicht en rijden in een tuktuk geeft een leuker gevoel. Goedkoper is het echter niet. Je betaalt tussen de $10 en $15, afhankelijk van hoe goed je onderhandelt. Als je met meerdere mensen reist kan je de kosten natuurlijk delen.

Kaartje kopen: Onderhandel met een lokale tuktuk chauffeur.


3) Boot

Snel is de boot niet, maar het kan wel erg leuk zijn. Als het weer het toelaat vertrekt er elke ochtend om 09:30 een boot naar Kep, genaamd de Crab Shuttle. Je betaalt $9,50 voor een kaartje of $13,50 voor een retourticket. Ondanks dat je er wat langer over doet is het een leuke tocht, waarbij je de fraaie omgeving van een ander perspectief ziet. Je kunt aan boord een drankje kopen om optimaal te genieten. De vriendelijke bemanning maakt het een fijne tocht.

Kaartje kopen: Bij het kantoor van Crab Shuttle aan de rivier.


Meer over deze bestemmingen: