Vrijwilligerswerk Cambodja

Vrijwilligerswerk Cambodja

Cambodja is een geweldig land, waar je als backpacker altijd heel gastvrij wordt ontvangen. In veel gedeeltes van het land heerst er echter nog vrij veel armoede. Juist daarom kan je de lokale bevolking goed helpen door het doen van vrijwilligerswerk. Je helpt hier niet alleen daadwerkelijk mensen mee maar het is bovendien ook een erg leuke manier om het land te leren kennen. Door actief samen te werken met de lokale bewoners en langere tijd in dezelfde regio te verblijven leer je veel van de plaatselijke cultuur. Wij kunnen vrijwilligerswerk Cambodja daarom zeker aanraden, dit zijn de mogelijkheden die je hebt:

Siem Reap

Siem Reap, vooral bekend vanwege de tempels van Angkor, is de stad in Cambodja waar je het beste vrijwilligerswerk kunt doen. Via Activity International kun je een programma boeken waarbij je verschillende werkzaamheden kunt gaan doen. Bij aankomst krijg je eerst een oriëntatie programma. Je krijgt hierin een korte taalles, leert wat over de gewoontes en gebruiken en bezoekt een aantal toeristische hoogtepunten in de regio. Tijdens je vrijwilligerswerk Cambodja zul je voornamelijk Engelse les geven. Erg leuk om te doen en men heeft er ontzettend veel aan. Maar je kan ook helpen bij andere activiteiten. Denk hierbij aan het opzetten van een sport programma en helpen bij muziek maken en tekenen.

Hoeveel kost het?

De programma’s van Activity International zijn helaas niet gratis. Voor een periode van acht weken betaal je al gauw een bedrag van ongeveer € 1.000. Maar bedenk dat dit wel een geweldige ervaring is, die je je hele leven bij zal blijven. Bovendien staat het ook erg goed op je CV!

Voluntoura

Een andere goede keuze voor het doen van vrijwilligerswerk is Voluntoura. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van vrijwilligers in Cambodja. Ze hebben meerdere leuke projecten lopen. Zoals het geven van Engelse lessen in Phnom Penh of helpen op een kinderdagverblijf. Tevens hebben ze een aantal stage mogelijkheden in Cambodja. Wil je meer weten? Bekijk dan de website van Voluntoura.