Koh Rong Samloem

Koh Rong Samloem

Stel, je hebt het reizen nooit achter je gelaten. En stel, na je pensioen besluit je je eerste reisbestemmingen weer aan te doen. Je arriveert op Koh Rong Samloem en wordt overweldigd door de vele resorts die overal te vinden zijn. Terwijl je op het strand zit, struint een groepje aangeschoten jongeren langs. Je raakt met ze aan de praat en vertelt ze dat je hier vijftig jaar geleden voor het eerst kwam. Ze vragen je hoe het eiland er toen uitzag en je antwoordt: ‘Anders, heel anders’. Welkom op Koh Rong Samloem.

Het eiland

Dit eiland, ook wel eens Koh Rong Samloem genoemd, ligt zo’n vier kilometer zuidelijker van zijn grotere broer Koh Rong. Het grootste gedeelte is bedekt met jungle. Om bij bepaalde delen van het eiland te komen is het aan te raden om een aansluitende veerdienst te pakken in plaats van je door de bossen te wagen. Het mooiste van het eiland zijn de ongerepte stranden.

In gestaag tempo worden er meer voorzieningen voor toeristen gebouwd. De lege stranden zullen op een den duur gedomineerd worden door bungalows en restaurants. Daarmee is Koh Rong Samloem onderhevig aan verandering. We laten in het midden of dit goed of slecht is. Wil je echt dat unspoiled stukje strand zien? Ga dan nu het nog kan.


Koh Rong Samloem


Koh Rong Samloem


Doen op Koh Rong Samloem

Doen? Dat moet je eigenlijk niet willen op dit eiland. Dit is dé plek om helemaal tot rust te komen. Voor wie even weg wil uit het chaotische Phnom Penh of het zinderende Sihanoukville, hier moet je zijn. Het mooiste strand is Saracenen Beach. Een lang, uitgestrekt strand vol wit zand met her en der wat bungalows. Aan de andere kant heb je Lazy Beach en Sunset Beach. Die zijn nog rustiger. Je kunt er snorkelen, duiken en kanoën, maar dat is het wel. Kom hier niet om op je laptop te werken wat stroom en WiFi houden er op bepaalde tijden mee op.

Let wel dat bepaalde prijzen hier wat hoger uitvallen. Een bord gebakken rijst kost 5 – 6 dollar. Vergeleken met Nederlandse standaarden is het alsnog een schijntje, maar wel duurder dan de 2 – 3 dollar die je op het Cambodjaanse vasteland gewend bent. Let op dat er geen pinautomaten op het eiland te vinden zijn dus breng voldoende cash mee.

Overnachten

Op het eiland bevindt zich een handjevol accommodaties in vorm van hostels, bungalows en resorts. De prijzen daarvan lopen sterk uiteen. Het goedkoopste is zo’n acht euro per nacht. We raden je aan vooraf te boeken, omdat alles snel vol zit en je zo genoodzaakt bent een duurder verblijf uit te zoeken of in het ergste geval het eiland te verlaten. In onze Reisgids Cambodja staan de leukste hostels van Koh Rong Samloem vermeld.


Koh Rong Samloem


Koh Rong of Koh Rong Samloem?

Ben je een allenreizende backpacker die van een feestje houdt? Koh Rong is dan het ideale eiland voor jou. Als je meer op zoek bent naar ongerepte, prachtige stranden zonder dat dat je overal luide muziek hoort en alcohol ruikt, bezoek dan Koh Rong Samloem. Beide eilanden bezoeken is natuurlijk ook een uitstekend idee.

Reisgids Cambodja

Hoe kom ik er?

Vanuit Sihanoukville kun je per boot naar het eiland toe, de snelste optie duurt ongeveer 45 minuten. Vanuit Koh Rong kun je ook per boot naar Samloem.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal