Van Kampot naar Sihanoukville

Van Kampot naar Sihanoukville

Langs de kust van Cambodja vind je diverse leuke steden en dorpen. Als je het rustige en authentieke Kampot in wil ruilen voor een meer bruisende plaats, kun je doorreizen naar Sihanoukville. Deze plaatsen liggen maar 115 kilometer bij elkaar vandaan en je kunt per trein, taxi of bus reizen.

Zo reis je van Kampot naar Sihanoukville:

1) Bus

De bus is voor deze route veruit het beste vervoermiddel. De rit is kort, de kaartjes zijn erg betaalbaar en de frequentie is goed. Als je in de morgen wil vertrekken, kun je met vervoerder Champa Mekong reizen. Hun bussen vertrekken dagelijks om 8:15, 10:30 en 11:00 uur vanaf hun kantoor bij de Old Market. Je betaalt voor een kaartje €5 en de reistijd bedraagt ongeveer drie uur. Om 12:00 en 18:00 uur kun je ook de bus van CTT Transportation nemen vanaf hun kantoor dicht bij het centrale busstation. Bij hen duurt de trip twee uur en betaal je €7 voor een ticket.

Kaartje kopen: Bij het kantoor van de vervoerders.


2) Trein

Treinkaartjes zijn met €4,50 nog goedkoper dan bustickets en de reis duurt ongeveer even lang. Helaas rijdt de trein alleen op vrijdag, zaterdag en zondag, waardoor je minder flexibel bent dan wanneer je met de bus reist. Op vrijdag en zaterdag vertrekt de trein om 12:00 uur, en op zondag is er naast de trein van 12:00 uur nog een extra trein om 21:00 uur. Als je toevallig in het weekend reist, is de treinrit een leuk alternatief.

Kaartje kopen: Je kunt gemakkelijk je zitplaats reserveren op de website van de Cambodjaanse spoorwegen.


3) Taxi

In theorie kun je ook met de taxi deze route afleggen, maar dit is alleen aan te raden bij dringende tijdnood. Je bespaart ongeveer een uur ten opzichte van de bus en trein. Een rit met een gewone personenauto voor vier passagiers zou ongeveer €60 moeten kosten. Als je geen haast hebt en op je budget let, is de taxi vanwege het prijsverschil af te raden.

Kaartje kopen: Waarschijnlijk kun je via je accommodatie een chauffeur regelen en anders kun je op straat tot een akkoord komen met een chauffeur.


Meer over deze bestemmingen: