Van Kampot naar Phnom Penh

Van Kampot naar Phnom Penh

Als je vanuit de rustige kustplaats Kampot verder door Cambodja of andere landen in de regio wil reizen, dan is de hoofdstad Phnom Penh een handige volgende stop. De afstand tussen Kampot en Phnom Penh bedraagt 150 kilometer en je kunt op deze route reizen per minibus en trein.

Zo reis je van Kampot naar Phnom Penh:

1) Bus

Een busrit is een van de goedkoopste manieren om tussen beide steden te reizen en bovendien gaan er per dag meerdere bussen, zodat je kunt kiezen. De tocht duurt ongeveer vier uur. Er gaan twee bussen per dag, van de vervoerder Giant Ibis. Dit zijn uitstekende, luxe bussen. Je betaalt ongeveer €9 voor een kaartje.

Kaartje kopen: Op een toeristenbureau in Kampot, het kantoor van de busvervoerders of bij de busjes zelf. Of reserveer een plek op de website 12Go.Asia.


2) Trein

De trein is een goede manier om relatief comfortabel van het Cambodjaanse landschap te genieten. Bovendien betaal je voor een enkele reis Kampot-Phnom Penh slechts €6, en dat voor een reis die ruim vijf uur duurt. Het grote nadeel van de trein is de gelimiteerde dienstregeling. Er rijden maar vier treinen per week, dus je reisschema moet net toevallig aansluiten op de treintijden. De treinen rijden maandag om 9:00 uur, zaterdag om 9:00 uur en zondag om 9:00 uur en 18:00 uur.

Kaartje kopen: Je kunt eenvoudig tickets reserveren via de website van de Cambodjaanse spoorwegen.


Meer over deze bestemmingen: