Van Siem Reap naar Phnom Penh

Van Siem Reap naar Phnom Penh

In Siem Reap vind je het iconische tempelcomplex van Angkor, een plek waarvoor veel backpackers speciaal naar Cambodja gaan. Vanaf de tempels bereik je eenvoudig de hoofdstad Phnom Penh, die op iets meer dan 300 kilometer afstand van Siem Reap ligt. Voor deze populaire reisroute kun je gebruikmaken van het vliegtuig, de bus en de minibus.

Zo reis je van Siem Reap naar Phnom Penh:

1) Bus

De vervoerders Giant Ibis Transport en Mekong Express verzorgen iedere morgen verschillende bus services vanuit het centrum van Siem Reap naar de hoofdstad Phnom Penh. De reis duurt gemiddeld zes uur en voor €14 heb je een ticket te pakken. De bussen hebben behoorlijk comfortabele stoelen. Bij beide vervoerders worden snacks geserveerd, en in de bussen van Giant Ibis Transport zit een toilet en kun je zelfs gebruikmaken van wifi. Door de goede prijs-kwaliteitverhouding is de bus de meest aangename optie voor deze route.

Kaartje kopen: Je reserveert je plekje in de bus eenvoudig via de website 12Go.Asia of je accommodatie in Siem Reap.


2) Minibus

De kaartjes voor de minibus zijn met €11 iets goedkoper dan de bustickets, maar zelfs als je niet al te lang bent zijn de zitplaatsen niet comfortabel. Mocht je toch de €3 in je zak willen houden; bij het kantoor van Thero Express aan de National Highway vertrekken in de morgen en middag een minibus naar Phnom Penh, waar je vijf uur en dertig minuten later aankomt.

Kaartje kopen: Bij het kantoor van Thero Express of op 12Go.Asia kun je gemakkelijk aan kaartjes komen.


3) Vliegen

Hoewel vliegen de snelste manier is om vanuit Siem Reap Phnom Penh te bereiken, is het ook de duurste manier. Cambodia Angkor Air legt deze route verschillende keren per dag af. De vliegtijd bedraagt ongeveer vijftig minuten. Voor rond de €40 heb je een enkele reis, waarbij ruimbagage niet inbegrepen zit. Al met al bespaar je tijd, maar is vliegen niet goed voor je portemonnee.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Cambodja pagina.


Meer over deze bestemmingen: