Van Siem Reap naar Battambang

Van Siem Reap naar Battambang

Tempels zijn de populairste bezienswaardigheden in Cambodja. Zowel in Siem Reap als in Battambang zijn indrukwekkende complexen te zien, waardoor deze steden populaire plekken zijn onder cultuurliefhebbers. Gelukkig liggen Siem Reap en Battambang slechts 165 kilometer uit elkaar, zodat je gemakkelijk vervoer kunt vinden. Op volgorde van handigheid zijn dit de beste reisopties voor deze route.

Zo reis je van Siem Reap naar Battambang:

1) Minibus

Voor €6 heb je een kaartje voor de minibus tussen Siem Reap en Battambang. Mekong Express rijdt met een minibus om 8:00 uur en 14:00 uur. Deze rit duurt ongeveer drie uur en is relatief comfortabel, omdat de bussen met 18 en 25 zitplaatsen ruimer zijn dan de doorsnee minibusjes in Cambodja.

Kaartje kopen: Je kunt je kaartje aanschaffen op het kantoor van Mekong Express in Siem Reap of via je accommodatie.


2) Bus

Er rijden per dag veel bussen tussen Siem Reap en Battambang. Vervoerder Capitol Tours Cambodia heeft de beste reputatie. Zij leggen deze route vijf keer per dag af en je betaalt ongeveer €5 voor de rit, die drie uur en dertig minuten duurt. Vanaf het kantoor van Capitol Tours word je met een gratis shuttlebusje naar het busstation gereden en dat geldt ook voor de aankomst in Battambang, waar je eveneens naar het Capitol kantoor wordt gebracht.

Kaartje kopen: Het kantoor van Capitol Tours Cambodia is de beste plek om je stoel te reserveren.


3) Boot

Er varen ook boten tussen de beide steden. Volgens velen is dit een prachtige bootreis, en het is dan ook een populair vervoermiddel onder reizigers. Er kleven echter nadelen aan. Tickets kosten €20 en de tocht duurt minimaal acht uur, dus je bent vele malen langer onderweg dan met de bus en minibus. Bovendien neemt de bemanning vaak meer mensen mee dan goed is voor de boot. Deze fotogenieke tocht is aan te raden als je het als een uitstapje ziet en het leven op en rondom het Tonle Sap meer wil bekijken. Wil je snel en goedkoop naar Battambang reizen, dan kun je je euro’s beter besteden aan een buskaartje.

Kaartje kopen: Je plaats op de boot kun je het beste regelen via je accommodatie in Siem Reap.


Meer over deze bestemmingen: