10 must do’s in Bangkok

10 must do’s in Bangkok

Uitgekeken op Khao San Road? Bangkok is één van de meest veelzijdige steden van Azië, van een Michelin ster waardige street food scene tot bijzondere fietstochten en de aller beste rooftops.

Chinatown streetfood

Thailand is all about the food en Bangkok Chinatown staat bekend om haar Michelin ster waardige streetfood scene. Kom dus met een lege maag en probeer alles uit! Waarbij spicy papaya salad en mango sticky rice natuurlijk niet mogen ontbreken!

Chatuchak markt

De Chatuchak weekendmarket (ook wel Jatujak of JJ market genoemd) is een toffe markt die elke vrijdag, zaterdag en zondag plaatsvindt. Duizenden kleine shops verkopen de meest uiteenlopende producten. Het is dé spot in Bangkok om je souvenirs in te slaan. Maar als je bijzondere kleding of unieke items voor in je huis wilt kun je hier ook terecht. Ook de Thai komen hier om van alles te kopen. Ga ’s ochtends vroeg of in de avond voor een prettigere temperatuur.


Bangkok 5


Rooftops

Heb je even genoeg van het chaotische straatleven van Bangkok? Zoek een rooftop bar uit om te ontsnappen uit de drukte en deze imponerende stad van boven te bewonderen. Je betaalt hier uiterwaard wat meer voor een drankje, maar het is de extra bahts absoluut waard. Bekijk ons artikel over de leukste rooftop bars van Bangkok om te lezen waar je terecht kunt.

The Grand Palace

Dé belangrijkste bezienswaardigheid in Bangkok is het koninklijk paleis. Trek gepaste kleding aan en bezoek het paleis en de nabij gelegen Wat Phra Kaew. Helaas is het hier wel ontzettend druk. Ga zo vroeg mogelijk om de grote groepen toeristen te vermijden.


Bangkok 6


Park

Ontsnap aan de drukte van de stad en clear your mind. Sta ’s ochtends vroeg op en doe tijdens sunrise mee met een Tai Chi les die gratis worden gegeven in één van de vele parken die Bangkok rijk is.

Tempels

Een bezoek aan Bangkok is niet compleet als je de schitterende tempels van de hoofdstad hebt gezien. Wat Pho en Wat Arun zijn twee van onze favorieten. Meer tempels zie je in ons overzicht van de leukste bezienswaardigheden in Bangkok.


Bangkok 7


Spa

Natuurlijk kan in Bangkok een massage niet missen. In principe kun je op bijna elke hoek van de straat bij een massage salon naar binnen lopen. Wil je jezelf verzekeren van de beste massage ooit? Boek dan een massage bij Oasis Spa.

Fietstocht

Een bijzondere manier om Bangkok te verkennen is door een fietstocht te maken. Het populaire Co van Kessel organiseert geweldige tours, die je een unieke kant van Bangkok laten zien. Er zijn meerdere mogelijkheden. Bij de populairste fietstocht fiets je door de kleine straatjes van Chinatown, waar je langs drukke markten en prachtige tempels fietst.Malls

Zeker als het regent of je juiste de warmte wilt ontlopen is het fijn om een winkelcentrum op te zoeken. Als je nog nooit in een Aziatische mall bent geweest leer je al snel dat deze veel groter zijn dan je in Nederland bent gewent. Naast winkelen zijn er in veel malls ook speelhallen en zelfs bioscopen te vinden. Ook is er in de meeste malls een foodcourt gelegen, waar je voor een goede prijs terecht kunt in verschillende restaurants. Er zijn malls in overvloed in Bangkok. De bekendste malls liggen bij Siam, maar ook Forever 21 en Central World zijn leuk om te bezoeken.

Tuktuk ritje

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een tuktuk verre van het goedkoopste vervoersmiddel in Bangkok. Toch moet je dit absoluut meegemaakt hebben. Sjezend door de straten van Bangkok vraag je je af hoe je dit ritje overleeft zonder kleerscheuren en bewonder je het leven op de straten van de Thaise hoofdstad.

Meer over Bangkok

Wees sociaal