Van Koh Lipe naar Langkawi

Van Koh Lipe naar Langkawi

Als je het zuiden van Thailand bezoekt kun je deze regio gemakkelijk combineren met een bezoek aan Maleisië. Het populaire eiland Koh Lipe, in het uiterste zuiden van Thailand, ligt maar veertig kilometer ten noorden van het Maleisische Langkawi. Omdat je voor Maleisië ook geen visum hoeft aan te vragen kun je deze reis zonder veel gedoe afleggen. Koh Lipe wordt steeds meer een eiland waar je goed kunt uitgaan, maar biedt ook nog veel mooie stranden. Langkawi is aanzienlijk groter en biedt ook meer verschillende activiteiten. Je bezoekt dit eiland niet om haar mooie stranden, maar ook vanwege het mooie bergachtige landschap. Je reist gemakkelijk van Koh Lipe naar Langkawi, lees hiervoor onze onderstaande tips.

Zo reis je van Koh Lipe naar Langkawi

Boot

De enige logische manier om tussen de eilanden te reizen is met de boot. De eilanden liggen slechts veertig kilometer van elkaar verwijdert. De daadwerkelijke afstanden die je over het water aflegt zijn wel wat groter, omdat de havens wat verder weg liggen. Je bent hierdoor zo’n anderhalf uur onderweg. Er zijn meerdere maatschappijen actief op deze route, die de boottocht allemaal twee keer per dag maken. Je bent rond de €30 per persoon kwijt, afhankelijk van de maatschappij.

Dit zijn de verschillende boten die elke dag van Koh Lipe naar Langkawi varen:

Maatschappij Vertrektijd Aankomsttijd
Tigerline Travel 10:30 13:00
Satun Pakbara 10:30 13:00
Bundhaya 11:00 13:30
Smart en Plus 11:00 13:30
Tigerline Travel 15:30 18:00
Bundhaya 15:45 18:15
Smart en Plus 15:45 18:15
Satun Pakbara 16:00 18:30

Kaartje kopen: Je kunt dit op Koh Lipe zelf regelen, maar wij raden aan om online via 12Go.Asia alvast een plek te reserveren.


Meer over deze bestemmingen: