Trekking rond Chiang Mai

Trekking rond Chiang Mai

Het noorden van Thailand staat bekend om haar prachtige natuur. Chiang Mai is de perfecte uitvalsbasis om al dit moois te verkennen. Waarom via Chiang Mai? Naast dat het sowieso één van de leukste steden in Thailand is heb je hier ook veel backpack accommodaties, is het goed te bereiken vanaf Bangkok en zijn er honderden ‘reisbureaus’ waar je de treks kunt boeken. Vanuit Chiang Mai is bovendien ook de hele regio goed te bezoeken in één of enkele dagen.

Welke trekking rond Chiang Mai kiezen?

Een lastige vraag, zonder een vast antwoord. Zoals gezegd zijn er ontzettend veel aanbieders van treks rond Chiang Mai. De tochten variëren in de duur van de reis, de bestemmingen, de kosten en je begeleiding tijdens je reis. Er zijn treks die een dagdeel duren ,maar ook hele programma’s van een week, inclusief overnachtingen in tenten midden in de jungle. Als je liever niet diep de jungle in wilt gaan kun je ook naar een dorp als Pai gaan. Een bezoek aan een hilltribe dorp vonden wij heel indrukwekkend, dit kunnen wij dan ook zeker aanraden.


trekking Chiang Mai


Waar en wanneer boeken?

Het grootste verschil in kwaliteit zit voornamelijk in de vriendelijkheid en kennis van je gids, helaas is dit van te voren niet altijd even makkelijk te bepalen. Zorg dat je wel een gids uitkiest die een Professional Guide License heeft. De meeste reisbureaus zijn gevestigd op Moon Muang Road, hier kun je in principe prima terecht. Het droge seizoen, tussen oktober en februari, is qua klimaat de beste periode om een trekking Chiang Mai te doen. In de maanden daarna wordt het erg warm en zijn lange tochten nauwelijks meer te doen. In het regenseizoen worden de paden modderig en is niet alles even goed toegankelijk.

Een goede optie is om je trekking online te boeken. Dit geeft je zekerheid dat je op jouw gewenste datum mee kunt en je kunt op deze manier kiezen uit de beste aanbieders. Op Bookatrekking.com worden de aanbieders beoordeeld en vergeleken en kun je gemakkelijk een trekking rondom Chiang Mai boeken.

De kosten

Als echte backpack stad heb je in Chiang Mai genoeg mogelijkheden gericht op deze low budget doelgroep. Prijzen beginnen voor ongeveer 200 Thaise baht per dag en lopen op tot 1.000. Deze duurdere opties zijn dan wel inclusief activiteiten als raften en luxer vervoer.


trekking Chiang Mai


Wat niet doen?

Sowieso niet de ritten op olifanten maken! Deze dieren worden verschrikkelijk behandeld. Vaak worden ze al op jonge leeftijd weggenomen van hun moeder en hun leven lang mishandeld om toeristengeld op te leveren. Helemaal richting het noorden van Thailand liggen nog steeds opiumvelden. Er zijn genoeg gidsen die je er mee naartoe nemen en je de kans geven om opium te roken. Of je dat wilt doen is aan jou, maar vergeet niet dat het gewoon illegaal is en de Thaise politie geregeld op zoek is naar toeristen die het risico nemen.

Reisgids Thailand