Van Ayutthaya naar Sukhothai

Van Ayutthaya naar Sukhothai

Historisch gezien zijn deze twee steden van grote betekenis voor Thailand. Je vindt in Ayutthaya en Sukhothai oude overblijfselen van tempels en vergane steden. De afstand tussen deze plaatsen bedraagt ongeveer 350 kilometer en je kunt voor deze route gebruik maken van een rechtstreekse bus of een combinatie van trein en bus. Wij zetten ze op logische volgorde onder elkaar.

Zo reis je van Ayutthaya naar Sukhothai:

1) Bus

De gemakkelijkste en goedkoopste manier van reizen is per directe bus vanaf het busstation van Ayutthaya, waar ieder uur een bus naar Sukhothai vertrekt. De rit duurt ongeveer zes uur en een kaartje kost je omgerekend €9.

Kaartje kopen: Je kunt je ticket direct op het busstation in Ayutthaya kopen.


2) Trein en bus

Wanneer je niet kiest voor de rechtstreekse bus, duurt de reis iets langer. Het is echter wel mogelijk om goedkoop het eerste deel van je reis per comfortabele trein af te leggen. Verspreid over de dag rijden er negen treinen van Ayutthaya naar Phitsanulok, een reis die vier tot vijf uur duurt. Het treinkaartje kost €2 tot €8, afhankelijk van de klasse. Vanaf Phitsanulok reis je vanaf Bus Terminal 1 per bus verder naar Sukhothai. De kaartjes voor deze rit van negentig minuten kosten €1 tot €2.

Kaartje kopen: Treintickets kun je online reserveren via de website van de Thaise spoorwegen. Buskaartjes kun je ter plaatse kopen op het station.


Meer over deze bestemmingen: