Van Ayutthaya naar Bangkok

Van Ayutthaya naar Bangkok

Net ten noorden van de hoofdstad Bangkok ligt een van de mooiste steden van Thailand. In Ayutthaya zie je tientallen prachtige tempels en ruïnes. Na je bezoek aan deze historische stad reis je gemakkelijk terug naar de metropool Bangkok. Je hebt een aantal mogelijkheden om deze reis af te leggen, we beschrijven ze hieronder.

Zo reis je van Ayutthaya naar Bangkok:

1) Trein

De goedkoopste optie is de trein. Vanaf het centraal gelegen treinstation in Ayutthaya vertrekken liefst 32 treinen per dag naar Bangkok. Veel van deze treinen gaan wel in de nacht. Vanaf 07:00 gaat er gemiddeld zo’n 1 trein per uur naar Bangkok. De treinen doen er ongeveer anderhalf tot twee uur over. De goedkoopste klasse in de goedkoopste trein kost je slechts 15 baht per persoon. Ook voor de duurdere treinen ben je nauwelijks geld kwijt. De trein komt aan bij het Hua Lamphong treinstation in Bangkok, vanaf waar je gemakkelijk doorreist naar Khao San Road of een andere locatie in Bangkok.

Kaartje kopen: Op het treinstation van Ayutthaya kun je gemakkelijk bij het loket een kaartje kopen.


2) Bus

Als de vertrektijden van de trein niet uitkomen of je om andere redenen niet met de trein wilt kun je ook met de (mini)bus gaan. Je betaalt iets meer, maar duur is het ook niet. Er zijn genoeg opties en je bent tevens ongeveer twee uur onderweg, afhankelijk van het verkeer.

Kaartje kopen: Ter plekke of online via 12Go.Asia.


3) Taxi

De meest luxe optie is je eigen vervoer. Een taxi of een lokale chauffeur met eigen auto brengt je graag naar Bangkok. Uiteraard kost dit wel aanzienlijk meer. Reken op minstens €60, maar vaak nog meer. Dan ben je wel gelijk in de bestemming waar je wilt zijn in Bangkok.

Kaartje kopen: Via je accommodatie, bij een lokale chauffeur of online via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen: