Een onvergetelijke kookcursus in Khao Sok

Een onvergetelijke kookcursus in Khao Sok

In heel Thailand – en in andere landen in Azië – kun je kookcursussen volgen. Je leert tijdens een cursus om verschillende Thaise gerechten te maken, wat je na afloop zelf op eet. Lekker, leerzaam en bovendien nog leuk om te doen ook. Deze kookcursussen zijn door het hele land te vinden. Een van de leukste cursussen in Thailand is te vinden in Khao Sok. De Rungah Farm Stay ligt nabij het prachtige Khao Sok National Park, wat een van onze favoriete bestemmingen van Thailand is. Je krijgt hier op een authentieke manier kookles, waarbij je ook meer leert over de producten die hier groeien en worden gebruikt. Gecombineerd met een prachtige omgeving en het heerlijke eten en je hebt een geweldige activiteit.

De tuin

De Rungfah Farm Stay wordt beheerd door een lokale familie, die deze kooklessen hebben opgezet. Ze hebben een grote tuin aangelegd op dit terrein, waar ze vele producten verbouwen. Denk aan verschillende soorten basilicum en andere kruiden en specerijen, groenten en fruit. Als je aankomt loop je eerst door deze tuin om zelf deze producten te plukken die je nodig hebt voor het maken van het eten. Hierbij leer je meer over de verschillende producten die gebruikt worden en waar ze voor worden gebruikt in de Thaise keuken.


Khao Sok


Khao Sok


Khao Sok


De kookcursus

Vervolgens ga je aan de slag om de maaltijd klaar te maken. Uiteraard word je hierbij goed geholpen. Je breekt een kokosnoot open om zelf je kokosmelk te maken. Je maalt kruiden en specerijen fijn in een vijzel voor de currypasta, die je zo pittig kunt maken als je zelf wilt. Ook kook je rijst op een authentieke manier. Het rijst wordt in een bamboestok gestopt en boven een kampvuur gestoomd. Naast de curry bereid je ook gefrituurde bananenplant, een Thaise omelet en gewokt vlees met basilicum. Stuk voor stuk heerlijke gerechten en je zult meer dan genoeg te eten hebben. Alle gebruikte ingrediënten zijn biologisch en je bereidt het eten dus op een authentieke manier, die je bij andere kookcursussen niet snel zult tegenkomen.

Je kunt de kookcursus zo inplannen dat je deze voor of na je tour door het Khao Sok National Park kunt doen. Bijvoorbeeld op de dag van aankomst of nadat je terugkeert na de tour, wat meestal vroeg in de middag is. Je betaalt 900 baht voor deze kookcursus, waarmee je dus enkele uren zoet bent en bovendien met een volle buik terugkomt.


Khao Sok


Khao Sok


Khao Sok


Boeken

Er komen nog niet veel toeristen op deze kookcursus af, wat de authentieke ervaring veel goed doet. De eigenaren zijn nog bezig met een website, maar tot die tijd kun je contact opnemen via de Facebook pagina. Ze hebben daarnaast ook een aantal primitieve bungalows, maar in deze prachtige omgeving is hier slapen wel een bijzondere ervaring. Als je ergens anders overnacht kun je ook aan de receptie vragen of ze contact op willen nemen. De populaire accommodatie Khao Sok Riverside Cottages heeft ook contacten met de eigenaren.