Van Khao Sok naar Krabi

Van Khao Sok naar Krabi

Khao Sok en Krabi zijn twee populaire bestemmingen in het zuiden van Thailand. Khao Sok vanwege de prachtige natuur en Krabi vanwege de stranden en kliffen. Deze twee mooie bestemming liggen slechts 150 kilometer uit elkaar, waardoor het eenvoudig is om deze route af te leggen. Je kunt kiezen of je reist per minibus of per taxi.

Zo reis je van Khao Sok naar Krabi:

1) Minibus

Het hangt af van de grootte van je groep, maar wanneer je alleen reist is de minibus de goedkoopste optie. Phantip is de meest betrouwbare busvervoerder. Zij brengen je na een lange overstap in Surat Thani in Krabi voor €14. In totaal duurt deze reis liefst zes uur en dertig minuten. Er gaat ook een rechtstreekse minibus van Hatyai World Tour, maar deze vervoerder heeft een erg slechte naam door vertragingen en gebrek aan comfort. Mocht je toch dit avontuurlijke alternatief kiezen; de rit met Hatyai World Tour zou drie uur moeten duren en een kaartje kost je €11. Beide vervoerders pikken je op bij je accommodatie in Khao Sok dorp.

Kaartje kopen: Via je accommodatie in Khao Sok of de website 12Go.Asia reserveer je eenvoudig je plaats.


2) Taxi

Als je met ten minste vier personen reist, is de taxi een absolute aanrader. Het is sneller, comfortabelere en je komt exact op je eindbestemming aan. Als je je onderhandeling skills gebruikt, kun je voor 1.700 tot 2.000 baht (€47-€55) een chauffeur vinden die je naar Krabi kan brengen. Je betaalt zo iets meer dan voor een minibusticket, maar je reist wel meer comfortabel en sneller naar Krabi.

Kaartje kopen: Je kunt het beste een chauffeur via je accommodatie in Khao Sok regelen of zelf onderhandelen.


Meer over deze bestemmingen: