Van Bangkok naar Koh Samui

Van Bangkok naar Koh Samui

Ongeveer 700 kilometer ten zuiden van Bangkok ligt Koh Samui, dat met zijn regenwoud, rotsachtige binnenland en mogelijkheden om te snorkelen een paradijs is voor natuurliefhebbers. Voor je trip van Bangkok naar het zuidelijke eiland Koh Samui kun je kiezen voor een combinatie van bus en veerboot, of een korte rechtstreekse vlucht.

Zo reis je van Bangkok naar Koh Samui:

1) Bus en ferry

Het vervoersbedrijf Lomprayah verzorgt een trip waarbij de bus en veerboot naar Koh Samui gecombineerd worden. Hierdoor hoef je in Bangkok of online maar één kaartje te kopen, zonder dat je na de busrit lastiggevallen wordt door opdringerige verkopers. De hele tocht van Khao San in Bangkok naar Koh Samui duurt normaal gesproken elf uur, waarvan de eerste helft op de weg en de laatste uren op het water met korte stoppen bij Koh Tao en Koh Phangan. In Chumphon stap je over op de veerboot. Het combinatieticket kost zo’n €30.

Het is overigens verstandig je tickets van tevoren te boeken. Koh Samui is een van de populairste plekken van Thailand en je zult niet de enige zijn die een kaartje probeert te bemachtigen.

Kaartjes kopen: Je kunt online je tickets kopen via de website 12Go.Asia of enkele dagen van tevoren in het busstation in Bangkok.


2) Vliegtuig

Hoewel de vliegtijd van een uur en tien minuten vanaf Bangkok’s Suvarnabhumi Airport erg aantrekkelijk lijkt, is vliegen naar Koh Samui toch niet zo’n goede optie. Dat heft te maken met de ticketprijs. De luchthaven van Koh Samui is een privévliegveld, en de hoge belastingen drijven de prijs op tot €100 en hoger voor een enkele reis. De nonstop vluchten worden uitgevoerd door Bangkok Airways en Thai Airways.

Als je toch wil vliegen; vluchten vanuit Bangkok naar Chumphon zijn veel goedkoper en vanuit Chumphon bereik je Koh Samui eenvoudig per veerboot in anderhalf uur. Alleen als je weinig tijd hebt is een rechtstreekse vlucht van Bangkok naar Koh Samui aan te raden. Als je op je portemonnee wil letten, is deze optie niet aan te bevelen.

Kaartjes kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Thailand pagina.


Meer over deze bestemmingen: