Geld Jordanië

Geld Jordanië

De nationale munteenheid van Jordanië is de Jordaanse Dinar. Voor een euro krijg je op het moment ruim 0,80 dinar terug. Een dinar is dus iets meer dan €1,20 waard. Een handige rekensom om de prijs in Dinar om te rekenen naar de prijs in euro’s is er 20% bij op te tellen.

Geld pinnen in Jordanië

Jordanië is een relatief modern land, met een prima infrastructuur. Pinnen is daardoor ook goed mogelijk. In de meeste steden en andere toeristische bestemmingen zijn er genoeg banken met pinautomaten te vinden. Je Nederlandse pinpas wil echter niet bij elke bank werken. Het lijkt daarom dat je om de zoveel honderd meter kunt pinnen, maar in de werkelijkheid valt dat wat tegen. Onthoud welke bank werkt voor jouw pas en zoek die banken in de bestemmingen die je bezoekt op.

Voor sommige bestemmingen is het wat lastiger om te pinnen. In Wadi Rum bijvoorbeeld zul je echt geen pinautomaat tegenkomen. Houd hier rekening mee door wat meer geld op te nemen en wat extra contact geld op zak te houden.


Geld Jordanie


Budget backpacken in Jordanië

Reizen door Jordanië is niet zo goedkoop als reizen in Zuidoost-Azië, maar duur is het zeker niet. Het maakt een groot verschil of je alleen of samen reist. Hostels zijn nog nauwelijks te vinden in het land, waardoor je vaak op een privékamer moet overnachten. Ook kiezen veel reizigers voor een taxi of het huren van een auto. Als je deze kosten kunt delen maakt dit een enorm verschil. Eten is, zeker als je toeristische restaurants vermijdt, goedkoop.

In de onderstaande tabel geven we een globaal overzicht van het budget per dag dat je nodig hebt om te backpacken in Jordanië. Uiteraard verschilt dit enorm per persoon. We hebben daarom de kosten opgedeeld drie groepen;
> Backpacker – reist rond met een beperkt budget en bespaart waar mogelijk.
> Flashpacker – let op de kosten, maar is bereid om af en toe wat meer uit te geven.
> Luxere toerist – wilt het met name zo leuk mogelijk hebben en kijkt nauwelijks naar de kosten.

Budget Backpacker Flashpacker Luxer
Overnachten € 13 € 18 € 27
Vervoer € 8 € 11 € 16
Eten en drinken € 10 € 13 € 17
Activiteiten € 9 € 16 € 25
Totaal € 40 € 58 € 85

Creditcard aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig.

Van tevoren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Lees verder over Jordanië