Overnachten Jordanië

Overnachten Jordanië

Ook in Jordanië kun je tegenwoordig kiezen uit verscheidene hostels. Het aanbod is enigszins beperkt maar in Amman, Petra en Aqaba zal je nog best een matras in een slaapzaal kunnen scoren. Dit beperkte aanbod maakt Jordanië echter goed met de uiteenlopende originele overnachtingsmogelijkheden. Wat dacht je van in slaap vallen onder een heldere sterrenhemel? Een avondmaal delen met de lokale bevolking? In een natuurreserve overnachten? Ontdek Jordanië op jouw eigen originele manier.

Bedoeïen kampen

Voor veel Jordanië backpackers is slapen onder de heldere sterrenhemel een ware droom die uitkomt. De Wadi’s van het land worden nog grotendeels door Bedoeïen-nomaden bewoond die in de tentenkampen en grotten van de woestijn zijn geboren en getogen. Tijdens deze ervaring wordt er een traditioneel Bedoeïen avondmaal en ontbijt voor je bereidt en wordt je voorzien van de juiste slaapuitrusting. De aangename temperaturen zorgen ervoor dat je voor het grootste deel van het jaar buiten, onder de sterren, kunt overnachten om in de ochtend gewekt te worden door de zon die opkomt van achter het zandsteengebergte. Deze unieke ervaring geeft je de kans voor eventjes deel uit te maken van de Bedoeïen-cultuur en brengt je dichter bij het ware nomadenleven dan ooit.

Wil je overnachten in een van de wadi’s maar zie je een verzorgde overnachting bij nomaden niet zo zitten? Dan kun je ervoor kiezen in het zuiden van het land (met name rondom Wadi Rum) met je eigen tentje op stap te gaan. Houdt er wel rekening mee dat dit nogal een uitdaging is omdat deze gebieden worden bewoond door nomaden met grote tentenkampen dus zal je, zelfs in de woestijn, even moeten zoeken naar een plekje.

Homestay

Een vooraf onverwachtse hoogtepunt van een reis naar Jordanië is de warme welkom die je zal ontvangen van de bevolking. De ideale manier om dit te ontdekken en te beleven is door een Homestay Jordanië te boeken. Zo blijf je bij een lokaal gezin logeren, eet je de lekkernijen van het land en leer je de normen en waarden van de Jordanese cultuur kennen.

Eco-lodge of eco-hotel

De Ecohotels van Jordanië bieden de mogelijkheid te overnachten in een natuurreserve. Zo krijg je de kans een glimp van het land op te vangen dat maar weinig toeristen te zien krijgen. Doorsta de rit door de ruige gebieden van het land om vervolgens te overnachten in een indrukwekkende omgeving. De eco-lodges zijn over het algemeen gemaakt van gedroogd klei en zijn voorzien van warme douches, zonnepanelen, comfortabele kamers met muggennetten en schone badkamers.

Hotels

Wil je het simpel houden en kiezen voor een hotel? Dan is er natuurlijk meer dan genoeg keuze. Van budgetkamers met gedeelde badkamer tot de ware luxe van een Sheraton of Four Seasons.