Vientiane

Vientiane

Vientiane is de hoofdstad van Laos. Toch is de stad niet vergelijkbaar met andere hoofdsteden in Azië. Met ongeveer 250.000 inwoners is het wel de grootste stad van Laos, maar valt het in het niets in vergelijking met steden als Bangkok en Jakarta. Vientiane heeft niet echt de hectiek die andere steden hebben, maar het voelt meer als een groot dorp. Dit komt ook door de Franse architectuur die je veel ziet in deze stad. Zo lopen er aantal brede boulevards door de stad en is er zelfs een hele Franse wijk.

Vientiane

Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Vientiane. Pha That Luang is een boeddhistische Stoepa en het symbool van Laos. Zo is de stoepa verwerkt op bankbiljetten van de nationale munteenheid. Rondom de stoepa, gelegen op een paar kilometer van het centrum, ligt een park en ook een aantal tempels die ook het bezoeken waard zijn. De mooiste tempel in Vientiane ligt in het centrum. De Wat Si Saket biedt plaats aan meer dan 300 Boeddha beelden waarvan er veel al eeuwen oud zijn. Als je door de stad rijdt kom je ongetwijfeld de Patuxai tegen. Dit is de Arc de Triomphe van Laos en is gebouwd in de jaren 60. Voor een paar euro mag je naar binnen en na wat klimwerk heb je schitterend uitzicht over de stad.Net buiten Vientiane ligt That Luang, het belangrijkste tempelcomplex van Laos. Bij het bezoek aan deze ontspannen hoofdstad zeker een kleine omweg waard.


Vientiane


Rondreis

Bijna alle rondreizen door Laos brengen een bezoek aan Vientiane. Niet verwonderlijk, aangezien het de hoofdstad van het land is. Wil jij de stad ook via een georganiseerde rondreis bezoeken? Laos Online is dan de beste keuze. Bij deze Laos specialist kun je niet alleen georganiseerde reizen boeken, maar ook je eigen droomreis samenstellen. Ook kun je op deze manier je bezoek aan Laos makkelijk combineren met andere landen.

De mogelijkheden in Vientiane

Overnachten in Vientiane

Er zijn genoeg guesthouses in Vientiane te vinden. Hoewel de tarieven de afgelopen jaren stijgen, toch kun je hier nog ‘gewoon’ voor een vijf à zeven euro een goede kamer vinden. Controleer wel, net als in de rest van Laos, eerst de kwaliteit van je kamer voordat je betaald. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Vientiane

Onze hostel aanraders


Vientiane 2


Thakhek Loop

Een van de hoogtepunten van Laos is de Thakhek Loop. Dit is een loop van 450 kilometer, die begint en eindigt in de stad Thakhek. Op de scooter rijd je door het mooie landschap van Laos en onderweg bezoek je meerdere leuke bezienswaardigheden. Je begint dus in Thakhek en niet in Vientiane. Thakhek is echter het beste te bereiken vanuit de hoofdstad, met een busrit van zeven uur.

Hoe kom ik er?

Vientiane heeft een klein vliegveld, met verbindingen met een aantal steden in Azië. Denk hierbij aan steden als Chiang Mai, Siem Reap en Hanoi. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Laos.

Vanaf elke bestemming in Laos gaan er wel bussen naar Vientiane. Vanuit Vang Vieng is het een rit van ongeveer vier uur. Andere populaire bestemmingen liggen verder weg. Vanuit zowel Luang Prabang als Savannakhet zit je minstens tien uur in de bus. Een goede optie als je uit Thailand komt is eerst naar Udon Thani reizen, om vervolgens de bus te pakken naar Vientiane. Deze doet er ruim twee uur over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0