Van Luang Prabang naar Nong Khiaw

Van Luang Prabang naar Nong Khiaw

Luang Prabang is de perfecte stop in Laos als je van historische architectuur en tempels houdt. Dit stadje is een goede uitvalsbasis om het noorden van Laos te ontdekken en bijvoorbeeld de bijzondere natuurgebieden rondom het rustige dorpje Nong Khiaw te verkennen. Lees hier onze reistips voor deze reisroute van 140 kilometer.

Zo reis je van Luang Prabang naar Nong Khiaw:

1) Bus

Er gaan dagelijks lokale bussen en een toeristenbus van Luang Prabang naar het plaatsje Nong Khiaw. Op Luang Prabang Northern Bus Station kun je om 11:00 en 14:00 uur op de lokale bus stappen. Wanneer je deze bus neemt, betaal je slechts €4,20 voor een enkele reis. Er vertrekt ook iedere dag een toeristenbus vanuit het Southern Bus Station van Luang Prabang. Een ticket voor deze bus kost €5,20 en je bent ongeveer drie uur onderweg naar Nong Khiaw.

Kaartje kopen: Op het busstation kun je je tickets tot vlak voor vertrek aanschaffen.


2) Minibus

Tegenover het Southern Bus Station vertrekt ook iedere dag om 9:30 uur een minibus van vervoerder Naluang. Een ticket kost €9 en bovendien is de ruimte van binnen beperkt, waardoor je beter voor de goedkopere bus kunt gaan.

Kaartje kopen: Ter plaatse bij de bushalte of online via 12Go.Asia kun je je zitplaats reserveren.


Meer over deze bestemmingen: