Van Savannakhet naar Pakse

Van Savannakhet naar Pakse

Hoewel Pakse de tweede stad is van Laos, trekt het toch minder backpackers dan bijvoorbeeld Vang Vieng en Luang Prabang. Toch vind je hier in de buurt prachtige berglandschappen, plantages en watervallen. Pakse ligt in het zuiden van Laos, op 250 kilometer afstand van de plaats Savannakhet. Hier lees je alle informatie over de reisroute Savannakhet – Pakse.

Zo reis je van Savannakhet naar Pakse:

1) Bus

Iedere dag rijden twee lokale bussen tussen Savannakhet en Pakse. Doordat het om een lokale bus gaat en geen toeristenbus, zijn de kaartjes erg goedkoop maar lever je ook comfort in. Zo is de kans groot dat er geen airconditioning aanwezig is. De prijs is het wel waard; je betaalt voor de rit van ongeveer 6 uur slechts 5 euro.

Kaartje kopen: Via je hostel in Savannakhet of een reiskantoor zijn kaartjes verkrijgbaar.


2) Vliegtuig

Het vliegtuig is een veel snellere manier van reizen, maar de dienstregeling is beperkter en bovendien zijn de tickets veel duurder. Lao Airlines voert 3 tot 4 keer per week een directe vlucht uit. Deze vertrekt om 9:35 uur vanaf Savannakhet Airport en komt slechts 30 minuten later aan op de luchthaven van Pakse. Ondanks dat de vlucht erg kort is, betaal je minimaal 100 euro voor een enkele reis. Als je reist met ruimbagage, komt hier nog een toeslag bovenop.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Laos pagina.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal