Van Vang Vieng naar Vientiane

Van Vang Vieng naar Vientiane

Hoewel het toerisme in Laos achterloopt ten opzichte van landen in de regio, is Vang Vieng door de relaxte sfeer en mogelijkheid om te tuben een echte backpackersbestemming. Hiervandaan reis je gemakkelijk naar de hoofdstad Vientiane, die ongeveer 150 kilometer verderop ligt. Voor deze route kun je kiezen of je reist per bus of per minibus.

Zo reis je van Vang Vieng naar Vientiane:

1) Bus

Het grootste voordeel van de bus zijn de ruimere en meer comfortabele zitplaatsen, wat fijn is op de slechte wegen in Laos. Twee keer per dag vertrekt vanaf het kantoor van Soutchai Office in Vang Vieng een bus van Soutchai Travel en Naga Travel. Je betaalt ongeveer 7 euro voor een kaartje en de reis duurt 4 tot 5 uur. Je wordt in Vientiane weer bij Soutchai Office afgezet, in het centrum dicht bij de Mekong rivier.

Kaartje kopen: Op het kantoor van Soutchai Travel kun je eenvoudig je ticket regelen.


2) Minibus

Een ritje met de minibus van Vang Vieng naar Vientiane kost eveneens 7 euro, maar zoals gezegd zijn de zitplaatsen kleiner. Soutchai verzorgt ook minibussen, evenals de vervoerder Malany Transport. Bij die laatste wordt je echter niet op een gunstige locatie afgezet. Je stapt dan namelijk uit bij Vientiane Northern Bus Station, dicht bij de luchthaven en buiten de stad. Hiervandaan moet je dan nog vervoer naar het centrum regelen, tenzij je een vlucht gepland hebt.

Kaartje kopen: Je kunt van tevoren boeken op 12Go.Asia of op het kantoor van de vervoerders.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal