Van Vientiane naar Pakse

Van Vientiane naar Pakse

Vientiane en Pakse zijn onder backpackers elk om verschillende redenen populaire plaatsen om te bezoeken in Laos. Vientiane heeft bijzondere architectuur en tempels, terwijl je rondom Pakse indrukwekkende natuur vindt. Je kunt de ruim 600 kilometer tussen Vientiane en Pakse afleggen per bus en vliegtuig. Hier lees je onze tips voor deze route.

Zo reis je van Vientiane naar Pakse:

1) Bus

Hoewel je een hele dag moet uittrekken voor de busrit, is dit wel veruit de goedkoopste manier om van Vientiane naar Pakse te reizen. Bovendien rijden op deze route uitsluitend nachtbussen, waardoor je je ook een nachtje in een hostel bespaart. Kriangkai Transport en Soutchai Travel hebben beide bedden aan boord van hun bussen, waardoor je reis behoorlijk comfortabel verloopt. De Soutchai Travel bus vertrekt om 18:30 uur vanuit Vientiane, terwijl de bus van Kriangkai Transport om 20:30 uur richting Pakse rijdt. De rit duurt 11 tot 12 uur en je betaalt ongeveer 22 euro voor een ticket. Kriangkai Transport rijdt vanuit het Southern Bus Terminal en Soutchai Travel vanuit hun kantoor in het centrum.

Kaartje kopen: Je kunt van tevoren je ticket eenvoudig reserveren via de website 12Go.Asia.


2) Vliegtuig

In theorie kun je ook het vliegtuig nemen voor deze reis, maar daarvoor moet je wel dieper in de buidel tasten. Lao Airlines vliegt dagelijks 2 of 3 keer van Vientiane naar Pakse. Tickets kosten ongeveer 150 euro voor een enkele reis, ruimbagage niet meegerekend. De vlucht duurt 1 uur en 15 minuten, waardoor je wel veel tijd bespaart vergeleken met de bus. Vliegen biedt uitkomst als je gebonden bent aan tijd, maar budgetvriendelijk is het zeker niet. Daar komt nog bij dat je in beide steden vervoer van en naar de luchthavens nodig hebt.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Laos pagina.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal