Van Vientiane naar Luang Prabang

Van Vientiane naar Luang Prabang

Vanuit de Laotiaanse hoofdstad Vientiane kun je eenvoudig andere bestemmingen in het land ontdekken. Een goede plek om lekker te ontspannen is Luang Prabang, waar je mooie tempels en watervallen vindt. Deze steden liggen ongeveer 350 kilometer uit elkaar en je kunt de reis per vliegtuig en bus afleggen. Wij zetten ze in goede volgorde onder elkaar.

Zo reis je van Vientiane naar Luang Prabang:

1) Bus

Je kunt kiezen of je overdag met de bus wil reizen of een nachtbus neemt. King of Bus en Naga Travel vertrekken om 8:00 en 7:00 uur, waardoor je bij daglicht kunt genieten van het landschap. De reis neemt 11 tot 13 uur in beslag en je betaalt 20 euro voor een ticket bij King of Bus en 27 euro bij Naga Travel. Deze vervoerders rijden ook met een nachtbus, net als Soutchai Travel. Gelukkig zijn de bussen uitgerust met bedden. De ticketprijzen voor de nachtbussen variëren van 24 tot 28 euro.

Kaartje kopen: Via een toeristenkantoor of via de website 12Go.Asia kun je je tickets regelen.


2) Vliegtuig

Dagelijks gaan 5 directe vluchten van Vientiane naar Luang Prabang, een trip die ongeveer 50 minuten duurt. Ondanks het feit dat de reis kort is, betaal je gemiddeld 130 euro voor je ticket en dat is nog zonder ingecheckte bagage. Hoewel je dus veel tijd bespaart ten opzichte van de busreis, is vliegen slecht voor je portemonnee. De enige luchtvaartmaatschappij die directe vluchten uitvoert is Lao Airlines.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Laos pagina.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal