Van Vientiane naar Vang Vieng

Van Vientiane naar Vang Vieng

Vang Vieng is onder backpackers al jaren een van de meest populaire plaatsen in Laos. Met name ‘tuben’ op de rivier en scooter rijden door de mooie omgeving zijn geliefde activiteiten. Door de centrale locatie in Laos is Vang Vieng goed bereikbaar vanuit verschillende steden, waaronder Vientiane. Wij geven reistips voor de route Vientiane – Vang Vieng.

Zo reis je van Vientiane naar Vang Vieng:

1) Bus

Reizen per bus is op deze route bijzonder betaalbaar en bovendien rijden er vele bussen per dag, waardoor je gemakkelijk zelf je vertrektijd kunt kiezen. Alle bussen die vanuit Vientiane naar Vang Vieng gaan, vertrekken vanaf het Northern Bus Station. Een kaartje voor de lokale bus kost omgerekend 5 euro, terwijl je voor een zitplaats in een minibus – afhankelijk van de vervoerder 5 tot 8 euro betaalt. Er gaat ook een luxere VIP bus naar Vang Vieng en je betaalt voor een ticket zo’n 7 euro.

De reistijd vanaf het busstation naar Vang Vieng bedraagt gemiddeld 5 uur.

Kaartje kopen: Koop je ticket bij de bus zelf of online via 12Go.Asia.


2) Taxi

Tenzij je haast hebt, is de taxi niet aan te raden op deze route. Een voertuig kost namelijk al gauw 80 euro en voor dit bedrag kunnen maximaal 4 passagiers meerijden. Bovendien bespaar je niet eens zo veel tijd; een taxirit duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten, waardoor je slechts een tikkeltje sneller bent dan met de bus.

Kaartje kopen: Regel een rit via je hostel of spreek op straat een chauffeur aan. Spreek van tevoren een prijs af.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal