Van Huay Xai naar Luang Namtha

Van Huay Xai naar Luang Namtha

In Laos kun je op verschillende plaatsen genieten van de ongerepte natuur. Vanuit het plaatsje Luang Namtha kun je meerdaagse trekkingen door de jungle en kanotochten over rivieren maken. Je kunt Luang Namtha eenvoudig bereiken vanuit Huay Xai, dat aan de grens met Thailand ligt. Je kunt voor deze rit kiezen voor de lokale bus of privé minibus.

Zo reis je van Huay Xai naar Luang Namtha:

1) Bus

Wanneer je lokale bus neemt, houd je veruit het meeste geld in je zak. Dagelijks vertrekken vanuit Huay Xai 2 tot 3 bussen; om 9:00 en 14:00 en/of 17:00 uur. Omgerekend kost een kaartje voor de enkele reis naar Luang Namtha iets meer dan 8 euro. De bussen hebben geen airconditioning, maar door de open ramen en de tocht door berglandschappen krijg je voldoende frisse lucht. De rit naar Luang Namtha is prachtig, dus probeer een zitplaats bij het raam te bemachtigen.

Kaartje kopen: Bij toeristenkantoren in Huay Xai en wellicht ook bij je hostel zijn bustickets verkrijgbaar.


2) Taxi

In Huay Xai bieden chauffeurs met minibusjes tegen een aantrekkelijke prijs ritten naar Luang Namtha aan. In de busjes is ruimte voor 9 passagiers en de prijs voor een voertuig ligt rond de 100 euro voor een eenvoudig busje en meer voor een comfortabel busje met airconditioning en meer ruimte. Als je met een laag budget wil reizen, dan is de bus een betere optie, zelfs als je met een groep op pad bent.

Kaartje kopen: Je kunt op straat een chauffeur aanspreken of een rit regelen via een reiskantoor.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal