Chengdu

Chengdu

Chengdu is een snel groeiende stad in het zuidwesten van China, de stad heeft inmiddels ruim 11 miljoen inwoners. Net zoals andere grote steden in China kan het verkeer soms chaotisch zijn. Toch is Chengdu één van de groenste steden in China. De stad heeft vele gezellige parken van hele grootte tot kleinere. In en rondom deze parken kan je thee drinken in een origineel Chinees theehuis.

Panda Breeding Center Chengdu

Het absolute hoogtepunt van Chengdu is het Panda Breeding Center. In dit center worden panda’s gefokt om het uitsterven van deze prachtige dieren tegen te gaan. Je vindt hier onder meer reuze panda’s en rode panda’s. Ook kan je de pasgeboren panda’s zien. De panda’s hebben hier zeer goede levensomstandigheden en worden klaargestoomd om vrij gelaten te worden in de natuur. Bekijk ook ons filmpje over het Panda Breeding Centre.


Chengdu 3


Vrijwilligerswerk in Chengdu

Voor de echte dierenliefhebbers is er de mogelijkheid om zelf te helpen bij het verzorgen van de panda’s. Via Travelactive kan je vrijwilligerswerk in Chengdu regelen. Zo kan je helpen bij het klaarmaken van het eten van de panda’s, het eten serveren, de hokken schoonmaken en zorgen dat ze veilig in hun onderkomen zitten. Als je niet aan het werk bent zijn er verschillende cursussen om de Chinese cultuur beter te leren kennen.

Overnachten in Chengdu

Er zijn voldoende hotels in Chengdu, zowel luxere als simpelere. Voor de gemiddelde backpacker kan dit echter nog wel wat duur zijn. Kijk daarom online naar de verschillende accommodaties, vergelijk de prijzen en reserveer eventueel alvast een kamer. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk reserveren.

Overnachten Chengdu

Onze hostel aanraders

Leshan

Op een uur van Chengdu ligt de stad Leshan. Dit is an sich niet een hele boeiende stad, maar het is wel het thuis van een bijzondere bezienswaardigheid. Hier staat namelijk een gigantisch Boeddha beeld. Dat alleen al de oren acht meter lang zijn zegt genoeg over de enorme grootte van dit beeld. Zeker een bezoek waard vanuit Chengdu.


Chengdu 1


Jiuzhaigou

Chengdu is ook een goede uitvalsbasis om het schitterende nationale park Jiuzhaigou te bezoeken. China kent ontzettend veel mooie nationale parken, maar dit is toch wel een van de mooiere. Het heldere water en de bergachtige omgeving maken het een paradijs voor fotografen. Het is echter wel nog wel een flinke rit vanuit Chengdu. De bus doet er tien tot twaalf uur over. Je kunt bij elk hostel een tour boeken of het zelf proberen te regelen. Hoe dan ook ben je wel drie dagen ‘kwijt’.

Tibet

Vanuit verschillende hotels en hostels kan je een reis naar Tibet regelen. Je hebt hiervoor verschillende dingen nodig; een permit, een gids en vervoer naar Tibet. Alles is vanaf hier dus wel te regelen maar vaak zal je hier wel een paar dagen op moeten wachten voordat het geregeld is.

Chengdu in je route door China

Hoe kom ik er?

Chengdu is vanaf bijna elk vliegveld in China te bereiken per vliegtuig. Naast deze binnenlandse vluchten kun je ook rechtstreeks vanuit het buitenland naar Chengdu vliegen. Er gaat zelfs een directe vluchten vanaf Amsterdam. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets China.

Je kunt ook met de trein naar Chengdu gaan, reken wel op lange ritten. Vanuit Kunming is het namelijk al 20 uur en vanuit Xi'an is het ook ongeveer 15 uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0