Bezienswaardigheden China

Bezienswaardigheden China

China is een van de grootste landen ter wereld en kent bovendien een rijke historie. Geen wonder dus dat er ontzettend veel prachtige bezienswaardigheden in China te bezoeken zijn. Het is zo goed als onmogelijk om ze allemaal te bezoeken tijdens je reis. Daarom hebben we onze persoonlijke favorieten op een rijtje gezet. Meer informatie over deze leukste bezienswaardigheden China en andere hoogtepunten vind je op de andere pagina’s over China.

Chinese Muur

Bijna vanzelfsprekend staat de Chinese Muur op 1 in onze lijst. Een echt wereldwonder en iets wat je absoluut gezien moet hebben tijdens je reis door China. Dit gigantische bouwwerk werd gebouwd om invasies vanuit Mongolië tegen te houden maar is tegenwoordig een grote toeristische trekpleister. De Chinese Muur is vanuit meerdere plekken in China te bezoeken, maar het gemakkelijkst is een tour boeken vanuit Beijing.

Chinese Muur 1


Terracotta Leger

De belangrijkste archeologische vondst van 1974 was ongetwijfeld de ontdekking van het Terracotta Leger. De indrukwekkende verzameling bestaat uit meer dan 9.000 unieke levensgrote beelden van soldaten en paarden. Zeker het hoogtepunt van de stad Xi’an en ook een van de hoogtepunten van China.

Xian 2


Verboden Stad

De Verboden Stad staat in het hartje van de hoofdstad Beijing. De ‘stad’ bestaat uit 9.999 vertrekken waar vroeger de keizer en zijn staf in verbleef. Gelegen aan het Plein van de Hemelse Vrede waar nog een aantal andere bezienswaardigheden gevestigd zijn.

Beijing 1


The Peak

Ga met een treintje naar boven voor een schitterend uitzicht over de gigantische stad Hong Kong, alhoewel de trein zelf ook een leuke belevenis is. Ondanks de soms lange wachttijden zeker een must do bij je bezoek aan deze stad.

Hong Kong 3


Yangshuo

Het is vooral de schitterende natuur van Yangshuo dat dit tot een van de leukste bestemmingen in China maakt. Het uniek gevormde karstgebergte, de groene natuur en mooie rivieren maken het hier zo mooi.

Yangshuo 2


Zhangjiajie

Het nationale park Zhangjiajie – gelegen in de leuke provincie Hunan – is één van de mooiste natuurfenomenen van China. Zhangjiajie bestaat uit duizenden uniek gevormde hoge stenen bergen, de onderstaande foto zegt eigenlijk al genoeg.

Zhangjiajie 1


Tiger Leaping Gorge

Rondom de Tiger Leaping Gorge kan je een van de mooiste trekkings van heel China maken. De kloof zelf is de grootste bezienswaardigheid. Zeker als je bent afgedaald naar de rivier heb je een geweldig uitzicht. De Tiger Leaping Gorge is het beste te bezoeken vanuit Lijiang.

Lijiang 10


De Bund

Zonder twijfel het leukste gebied van Shanghai. Deze promenade geeft zowel in middag als in het donker een mooi beeld van de stad. Ook relaxt om een wandeling over te maken.

Shanghai 1


Zhangye Danxia

Het Zhangye Danxia Nationaal Geologisch Park ligt ver uit de gebruikelijke route door China. Je zult waarschijnlijk een grote omweg moeten maken om dit park te bezoeken. Maar als je dit gedaan hebt wordt je wel beloond met een van de mooiste landschappen in heel China. Onderstaande foto zegt genoeg.

Danxia 1


Reisgids China

Lees verder over China