Fenghuang

Fenghuang

In de provincie Hunan ligt Fenghuang; een van de best bewaarde oude steden van China. De stad werd in 1704 gebouwd en groeide al snel uit tot een belangrijke handelsstad. Waar veel andere Chinese steden zijn vernietigd in tijden van oorlog is Fenghuang dit bespaard gebleven. De houten gebouwen zijn nog altijd in goede staat. De ligging aan de rivier maakt het plaatje nog mooier. De stad is hierdoor misschien wel de mooiste stad van China.

Bezienswaardigheden

Het leukste manier om Fenghuang te ervaren is zonder al te veel plannen door de oude stad te struinen. Binnen de stadsmuren zijn vele steegjes, winkels, wachttorens en tempels te bezoeken. De stadsmuur zelf is ook een indrukwekkend bouwwerk. Verlaat de stadsmuren als het donker wordt, om vanaf de overkant van de rivier te genieten van het uitzicht. De gebouwen worden dan mooi verlicht, wat het geheel nog mooier maakt.


Fenghuang


Overige activiteiten

Naast het oude centrum is er niet veel te beleven in Fenghuang. Je kunt een fiets huren en de omgeving verkennen als je wat tijd over hebt. Dit is in andere bestemmingen in China echter leuker. Eén volle dag in Fenghuang is wat ons betreft genoeg.

Overnachten in Fenghuang

Er zijn veel guest houses te vinden in de stad en ook een paar prima hostels. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.


Fenghuang


Hoe kom ik er?

Je kunt het beste de bus naar Fenghuang nemen. Vanuit Zhangjiajie is het ruim vier uur met de bus, vanuit Changsha vijf uur, de bus uit Huaihua doet er drie uur over en de rit vanuit Jishou duurt een uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal