De natuur van Hong Kong

De natuur van Hong Kong

Hong Kong staat gelijk aan drukte, business, felle lichtreclames, de goede mogelijkheden om te shoppen, lekker eten en een indrukwekkende skyline. Wil je even ontsnappen aan de drukte van deze wereldstad? Geen probleem! Het grootste gedeelte van Hong Kong is namelijk groengebied wat minstens zo spectaculair is als de stad zelf. Staat Hong Kong binnenkort op de planning? Trek dan gerust een aantal dagen uit om de omgeving te verkennen. Er zijn tig wandelroutes, van vlakke wandelpaden tot flinke klimmen. In deze blog maak je kennis met het topje van de ijsberg.

Lion Rock Country Park

In het noorden van het gebied Kowloon vind je het Lion Rock Country Park. Vanaf Won Tai Sin MTR station loop je bergopwaarts naar één van de startpunten. Je kan de klim starten vanaf Lion Rock Park Community Garden of vanaf de Shatin Pass Rd. Volg deze weg tot je uiteindelijk een houten boog ziet met daarop “Lion Rock Country Park”. Het is een flinke klim met veel treden, maar je wordt beloond met een prachtig uitzicht over Kowloon! Onderweg kom je veel locals tegen die hier hun ochtendwandeling maken. Vanaf het MTR station duurt het ongeveer vier uur voor je de hele ronde hebt gelopen.

Vanaf het startpunt op de Shatin Pass Rd. kan je ook de Maclehose Trail Sec. 5 lopen. Deze route is een stuk langer en eindigt bij het Kowloon reservoir.Maclehose Trail Section 1 & 2

Section 1 is een makkelijke, vlakke wandeling. Je loopt de 10.6 kilometer in ongeveer twee tot drie uur. Je loopt langs het high island reservoir en de east dam. Net na de east dam start section 2. Dit gedeelte is iets pittiger waarbij je een stuk stijgt. Vanaf Sai Wan Shan heb je prachtig uitzicht over de kustlijn en de bergen. Section 2 is 13.5 kilometer en duurt drieënhalf tot vijf uur.

Dragon’s back

Loop vanaf MTR Shau Kei Wan Station naar de Shau Kei Wan Bus Terminal. Pak bus 9 of een minibus met daarop ‘Shek O’. Stap uit bij To Tei Wan. Vanaf hier start de Dragon’s Back Trail. De wandeling van achtenhalf kilometer is goed te doen. Het enige pittige is dat het erg heet is en er is weinig schaduw. Neem dus voldoende water mee. Tijdens deze wandeling heb je prachtig uitzicht over stranden, de zee en natuurlijk de dragon’s back. Na ongeveer vier uur bereik je Big Wave Bay. Dit is het eindpunt van de wandeling. Vanaf hier ga je met een minibus naar MTR station Shau Kei Wan.Lamma Island Family Walk

Deze relaxte wandeling voert je langs dorpjes, stranden, grotten en tempels. Wandelen kan van noord naar zuid of andersom. Start je in het noorden van het eiland, neem dan de ferry naar Yung Shue Wan en eindig in Sok Kwu Wan. Vanaf hier neem je weer de ferry terug naar Hong Kong. Start je liever in het zuiden dan doe je het natuurlijk andersom. Er rijden geen auto’s op dit eiland en het heeft een laid-back sfeer. Als je van verse zeevruchten houdt, ben je hier op de juiste plek.

De afwisseling tussen stad en natuur maakt Hong Kong een top bestemming voor ons.