Bohol

Bohol

Bohol is een leuke provincie, redelijk centraal gelegen in de Filipijnen. De provincie bestaat uit twee grote eilanden; Bohol zelf en het aangrenzende Panglao eiland. Op het eiland Bohol zijn een aantal bezienswaardigheden en leuke activiteiten te vinden, op Panglao vind je mooie stranden, een leuk uitgaansleven en goede mogelijkheden om te duiken. Een brug verbindt de eilanden, waardoor je met de tricycle of scooter makkelijk overal komt. De afstanden zijn echter nog behoorlijk groot. Daarom raden we aan een paar dagen op het eiland Bohol te overnachten en een paar dagen op Panglao.

Chocolate Hills

Hét hoogtepunt van Bohol is de verzameling van ruim duizend gelijkvormige heuvels, ook wel de Chocolate Hills genoemd. Deze naam is eigenlijk alleen logisch in de maanden maart en april, dan kleurt het gras bruin en lijken ze daadwerkelijk op chocolade heuvels. De Chocolate Hills liggen in de buurt van Carmen, op het midden van het eiland Bohol. Bekijk de heuvels vanaf het uitkijkpunt, of rijd langs de heuvels op een brommer.


Bohol 1


WithLocals in Bohol

Een ontzettend leuke manier om Bohol te beleven is door activiteiten te boeken via WithLocals. Dit Nederlandse bedrijf heeft een platform opgezet waar reizigers in Azië in contact kunnen komen met de lokale bewoners. Via deze weg kun je unieke activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan een diner bij een lokaal gezin of aan een rondleiding op een bijzondere locatie. Een absolute aanrader!

Beleef het echte Bohol

Overnachten

Om de hoogtepunten van Bohol te verkennen, kan je het beste centraal op Bohol verblijven. Met de scooter kan je dan overal naar toe rijden. Rondom Loboc zijn een paar leuke accommodaties te vinden. Als je daarna wilt relaxen op het strand en/of wilt duiken kan je verhuizen naar Alona Beach voor een paar dagen.


Bohol 2


Spookdiertjes

Spookdiertjes – Tarsiers in het Engels – zijn waarschijnlijk de meest opmerkelijke dieren die je tijdens je reis door Azië zult tegenkomen. Spookdiertjes zijn kleine halfaapjes, met enorme uitpuilende ogen. Het zijn deze opvallende ogen die ze zo opmerkelijk maken. Je kunt ze het beste bekijken bij het Tarsiers Visitors Center, gelegen tussen Tagbilaran en Loboc in.

Panglao

Het eiland Panglao draait voornamelijk om Alona Beach. Rondom dit mooie, maar niet fantastische, strand zijn alle restaurants, accommodaties en bars te vinden. Alle duikscholen zijn hier ook te vinden. Het duiken is hier heel goed, maar op Cebu is het nog beter. Alona Beach is een druk, maar dus wel leuk strand. Als je een scooter huurt kan je zelf ook op zoek naar wat rustigere stranden. De hoogtepunten van Bohol, zoals de Chocolate Hills, liggen behoorlijk ver weg van Panglao. Er op je scooter heen rijden is niet echt een goede optie. Ook overnachten op Bohol om vanuit daar alles te verkennen heeft daarom onze voorkeur. Er worden wel tours georganiseerd vanuit Panglao, maar dit is alleen aan te raden als je weinig tijd hebt.


Bohol 3


Loboc rivier

Op Bohol is ook een leuke zipline te vinden. Je vliegt dan door de mooie groene omgeving van het eiland, over de opmerkelijke Loboc rivier. Een bezoek aan de zipline is goed te combineren met een bezoek aan de andere hoogtepunten op het eiland. Is ziplinen niets voor jou? Je kan ook een rivier cruise doen op de loboc rivier. Je koopt een kaartje bij de haven en springt daar op de boot. Tijdens de cruise kun je heerlijk genieten van een Aziatisch buffet wat bestaat uit vlees, rijst, groentes, fruit en meer. Daarnaast wordt er live muziek gespeeld op de boot en kan je genieten van het uitzicht en de jungle die de rivier omringt.

Bohol in je route door de Filipijnen

Hoe kom ik er?

De makkelijkste manier is een binnenlandse vlucht naar Tagbilaran. Er gaan dagelijks meerdere vluchten vanuit Manilla naar de hoofdstad van Bohol en ook vanuit andere bestemmingen in de Filipijnen kun je het eiland bereiken. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Filipijnen.

Er gaan vanuit meerdere eilanden in de Filipijnen rechtstreekse boten naar Bohol. Vanuit het nabij gelegen eiland Cebu ben je er het snelst.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0