Van Bohol naar Cebu

Van Bohol naar Cebu

In de Filipijnse eilandengroep Visayas liggen Bohol en Cebu, eilanden waar je onder meer kunt genieten van watervallen, mooie duikspots en natuurgebieden. Hemelsbreed liggen deze populaire bestemmingen slechts 40 kilometer uit elkaar. Met de veerboot reis je eenvoudig en snel tussen Bohol en Cebu.

Zo reis je van Bohol naar Cebu:

1) Veerboot

Zoals tussen veel Filipijnse eilanden, is de veerboot ook voor deze route het enige logische vervoermiddel. Vanaf de pier van Tagbilaran – in het zuidwesten van Bohol – vertrekt gemiddeld ieder uur een veerboot naar Cebu. De eerste boot van Oceanjet vertrekt al om 6:00 uur en de laatste veerboot verlaat de haven van Tagbilaran om 18:30 uur. Een enkele reis kost omgerekend 11,75 euro in Tourist Class en 21,50 euro in Business Class. Voor deze korte afstand is Tourist Class comfortabel genoeg, waardoor je wat geld in je zak kunt houden. Je komt aan bij de ferryterminal in Cebu City, de grootste stad op het eiland. De overtocht duurt 2 uur.

Kaartje kopen: Doordat er dagelijks veel boten varen, kun je zonder zorgen je ticket ter plaatse in de terminal van Tagbilaran kopen. Een andere optie is online reserveren via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal