Vrijwilligerswerk Filipijnen

Vrijwilligerswerk Filipijnen

Vrijwilligerswerk doen is wat ons betreft een geweldige ervaring. Aller eerst doe je daadwerkelijk voor de lokale bevolking. Bij de meeste projecten – zeker die georganiseerd door betrouwbare organisaties – kunnen ze jou hulp ontzettend goed gebruiken. Bovendien is het ook een geweldige manier om het land beter te leren kennen. Bij vrijwilligerswerk op de Filipijnen is dit uiteraard ook het geval. De Filipijnen is een relatief arm land, dat lang niet overal even goed ontwikkeld is. Daarnaast is het ook een ontzettend mooi land. Als je doordeweeks vrijwilligerswerk doet, kan je in het weekend relaxen op het strand of een van de schitterende eilandjes bezoeken. Klinkt niet verkeerd toch?

Mogelijkheden

Veel van de vrijwilligerswerk projecten zijn te vinden op het eiland Palawan. Dit komt goed uit, want dit is onze favoriete bestemming van het eiland. Vooral het gebied rond El Nido is prachtig. Eilandhoppen is hier geweldig. Als je vrijwilligerswerk op de Filipijnen gaat doen kan je hier, op Palawan, onder andere helpen op een kleuterschool. Hier help je dan met wat simpele Engelse lessen. Een paar woordjes kunnen de kinderen later goed van pas komen! Als je liever wat oudere kinderen les geeft kan je ook op een basisschool aan de slag. Naast Engelse les kan je dan ook helpen met sportlessen en het organiseren van spellen. Engelse les kan je ook in bergdorpjes geven, waar volwassen nog nauwelijks Engels spreken. Als les geven niks voor jou is kan je ook altijd helpen bij een renovatieproject.

Vrijwilligerswerk in de Filipijnen

Vrijwilligerswerk de Filipijnen doen

Lijkt het doen van vrijwilligerswerk op de Filipijnen je iets, bezoek dan de website van Travel Active. Zij hebben meerdere projecten lopen op de Filipijnen, die je makkelijk bij ze kunt regelen. Bekijk de mogelijkheden en vraag eventueel wat meer informatie aan. Deze organisatie is betrouwbaar, wat bij het regelen van vrijwilligerswerk Filipijnen wel zo handig is.