Iloilo

Iloilo

Op het eiland Panay vind je verschillende activiteiten, die veelal te maken hebben met de veelzijdige natuur. Op het eiland ligt tevens de provincie Iloilo, waar zoveel te doen is het dat het aan apart artikel verdient.

Architectuur in Iloilo City

De Spaanse kolonisatie is duidelijk terug te zien in de skyline van Iloilo City. Spaanse suikerbaronnen lieten hier honderden mansions bouwen; gigantische landhuizen naast de suikerplantages. Molo Mansion is de meest bekende met klassieke pilaren en binnen een tentoonstelling over het leven van de Spaanse kolonisten. Een ander voorbeeld van koloniale architectuur is Miagao Church. Deze prachtige kerk is gebouwd in 1731, heeft prachtige sculpturen en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De kerk heeft een bijzondere kleur, doordat hij is samengesteld uit klei, koraal, kalksteen en ei. De eieren werden gebruikt om de verschillende materialen aan elkaar vast te ‘lijmen’.


Iloilo


Uitgaansgebied in Iloilo City

De buurt Smallville heeft alles voor een avondje uit in Iloilo City. Je vindt hier bars met livemuziek en veel restaurants. Iloilo is beroemd om vis en andere zeevruchten die je in Smallville aan een test kunt onderwerpen. Je vindt in Smallville daarnaast internationale restaurants, rooftop bars en zwembaden.

Mangoparadijs

Verlaat Iloilo en ga op ontdekkingstocht in de provincie. Neem vanaf de stad een boot naar Guimaras Island, een korte tocht van twintig minuten. Guimaras is beroemd om zijn mango’s en er wordt beweerd dat de zoetste mango’s ter wereld hier groeien. De bewoners van Guimaras zijn trots op hun vrucht en eren de mango tijdens het jaarlijkse Manggahan Festival in april. Met zang en dans – inclusief mango kostuums – viert men de zoete vrucht van Guimaras, die zelfs in Buckingham Palace en het Witte Huis geserveerd worden.


Iloilo


Het bos Bucari

Dit naaldbos wordt ook wel “Little Baguio” genoemd, naar de hooggelegen stad in Luzon. Door de ligging in het bergachtige gebied Leon is het koel in Bucari, een aangename variatie op de brandende zon. Al wandelend door Bucari stuit je op vergezichten over groene bergen en dalen. Het meest unieke uitkijkpunt vind je bij een omgevallen naaldboom. De boom helt spectaculair over vanaf de berg en met behulp van een reling kun je tot de top van de boom klimmen, waar je in de lucht zweeft.

Islas de Gigantes

In het noorden van de provincie Iloilo vind je ongerepte stranden en fotogenieke baaien op de Islas de Gigantes. Vanaf Carles Port bereik je deze ultieme strandbestemming in de provincie Iloilo. Met wit zand en rotspartijen trekken de eilanden steeds meer toeristen, maar de aantallen vallen in het niet vergeleken met andere strandbestemmingen in de Filipijnen. Op Islas de Gigantes vind je ook de prachtige Tangke lagune. In deze zoutwaterlagune vind je vrijwel doorzichtig water en indrukwekkende rotsformaties die dit natuurlijke ‘zwembad’ omringen. Midden in de lagune ligt een grote rots voorop je kunt zitten en de uitzichten in je kunt opnemen. De Islas de Gigantes hebben tal van mooie stranden, maar de meest bekende en fotogenieke is het strand op Cabugao Island. Klim op de rotsen en overzie het prachtige strand met palmbomen en rustig zwemwater.


Iloilo


Overnachten in Iloilo

Er zijn nog geen hostels voor backpackers gevestigd in Iloilo. Als je de stad bezoekt zul je het daarom moeten doen met guest houses of hotels. Gelukkig zijn er wel voldoende betaalbare hotels gelegen in de stad. In meerdere prijsklassen kun je daarom een goede accommodatie verkrijgen. Wel raden we aan om op tijd te reserveren.

Hoe kom ik er?

Vanuit Manilla gaan dagelijks meerdere vluchten naar Iloilo City. Een vlucht duur ongeveer een uur. Bekijk onze tips over het boeken van vliegtickets Filipijnen.

Met de veerboot is Iloilo bereikbaar vanuit Manilla, Bacolod in Negros Occidental, Cagayan de Oro en het eiland Palawan.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.