Van Bohol naar Siargao

Van Bohol naar Siargao

Vooral voor sport- en natuurliefhebbers zijn de eilanden Bohol en Siargao interessante bestemmingen in de Filipijnen. Bohol heeft bekende duikplekken, terwijl de golven van Siargao een aantrekkingskracht hebben op surfers. De verbindingen tussen deze eilanden zijn gecompliceerd, dus neem de tijd als je Bohol en Siargao wil combineren.

Zo reis je van Bohol naar Siargao:

1) Veerboot en vliegtuig

Deze combinatie werkt het beste op deze route en is bovendien erg betaalbaar. Vanaf de pier in de stad Tagbilaran vertrekken dagelijks meer dan tien boten van Oceanjet naar Cebu City. De overtocht duurt twee uur en je betaalt €11 voor een enkele reis. Je kunt ook vanuit het plaatsje Tubigon op Bohol op de ferry naar Cebu City stappen. Deze vaart acht keer per dag en een kaartje kost €3,50. Vanaf de bootterminal kun je op de jeepney naar SM City Mall stappen, waar je overstapt op de jeepney naar Mactan-Cebu International Airport. In totaal kosten deze twee ritjes minder dan €1.
Cebu Pacific en Philippine Airlines voeren meerdere vluchten per dag uit. Je hebt al een ticket naar Siargao vanaf €18, al betaal je een kleine meerprijs als je ruimbagage meebrengt. De vliegtijd is precies een uur.

Kaartje kopen: Boottickets koop je ter plaatse in de haven. Voor vluchten kun je onze tips bekijken op onze vliegtickets Filipijnen pagina.


2) Veerboten

Je kunt ook uitsluitend per boot naar Siargao reizen, al is de dienstregeling erg beperkt en de reisduur lang. Eerst stap je in Tagbilaran of Tubigon op de ferry naar Cebu City. Hier kun je overstappen op een andere boot naar Surigao. Plan je reis goed, want deze boot vaart maar drie keer per week; op maandag, woensdag en vrijdag om 20:00 uur. De overtocht van Cebu City naar Surigao duurt tien uur en een ticket kost €17 tot €25, afhankelijk van de klasse die je kiest. Je komt de volgende morgen om 6:00 uur aan in Surigao, waar je over kunt stappen voor de laatste boottocht naar Siargao. De prijs voor de overtocht van drie uur kost €3. Uiteindelijk ben je op deze manier evenveel geld kwijt, maar is het vliegtuig veel sneller.

Kaartje kopen: Alle kaartjes zijn in de bootterminals verkrijgbaar.


Meer over deze bestemmingen: