Beste reistijd Malediven

Beste reistijd Malediven

De Malediven is een Zuidoost-Aziatische eilandengroep dat bestaat uit 1.192 koraaleilanden, 200 bewoonde eilanden en 80 toeristische eilanden die zich kenmerken door chique resorts en all-round luxe. Dit is waar ongeëvenaarde luxe, magnifieke witte stranden en een indrukwekkende onderwaterwereld samenkomen tot een ideale relaxvakantie. Dit paradijs in de Indische Oceaan ligt op een kleine afstand van Sri Lanka en is voor velen een ware bucketlist-item. Aangezien jij je hier tegenwoordig met een beetje creativiteit a la budget backpacker kan vertoeven is het ook belangrijk om te weten wat nu de beste periode is om deze archipel te bezoeken. Wij helpen je alvast op weg.

Laagseizoen – mei t/m november

Het laagseizoen van de Malediven is tevens het regenseizoen. Deze periode kenmerkt zich met regenbuien, sterke winden en lichte stormen. Desondanks blijft het weer lekker warm en zijn accommodatie prijzen (m.u.v. augustus vanwege het Europese hoogseizoen) een stuk lager geprijsd.

Voor de liefhebbers van het onderwaterleven is dit echter de favoriete periode om de Malediven te bezoeken. Duikers reizen met liefde de regen en storm tegemoet. Tijdens het regenseizoen dalen namelijk te temperaturen van het water met een aantal graden waardoor grote groepen hamerhaaien en grijze rifhaaien hier samenkomen in relatief ondiep water. Het zicht onder water is echter wel troebel vanwege de matige aanwezigheid van stromingen in het water.

Tussenseizoen – maart t/m april

Het aangename weer van het hoogseizoen zet zich voort maar de temperaturen worden een stukje hoger en de hitte neemt toe, met name in april. Maart en april zijn tevens de maanden waarin het startschot wordt gevuurd voor het surfseizoen. Surfers trekken dan naar de paradijselijke eilanden om hier de golven te trotseren.

Hoogseizoen – december t/m februari

De beste periode om de Malediven te bezoeken. Het regent er niet tot nauwelijks, de hemel is helderblauw en de luchtvochtigheid is laag. Houdt er echter wel rekening mee dat de prijzen behoorlijk stijgen rondom de feestdagen en accommodaties en vluchten al gauw vol geboekt zijn.

Voor duikers die helder zicht onder water belangrijker vinden dan de verzameling hamer- en rifhaaien is het hoogseizoen erg geliefd. De stromingen beginnen namelijk rond november al vanuit het Noordoosten te vloeien en vanaf februari weer af te zwakken. Hierdoor heb je beter zicht op de vissen en het koraal dat de eilanden omringt.

Beste reistijd Malediven

Maand Oordeel Graden Regen
Januari 30 ºC 50 mm
Februari 30 ºC 30 mm
Maart 31 ºC 33 mm
April 31 ºC 52 mm
Mei 30 ºC 177 mm
Juni 30 ºC 295 mm
Juli 30 ºC 222 mm
Augustus 30 ºC 201 mm
September 30 ºC 157 mm
Oktober 30 ºC 170 mm
November 30 ºC 143 mm
December 30 ºC 69 mm