Pokhara

Pokhara

Pokhara is de tweede stad van Nepal, met ruim 300.000 inwoners. Op ongeveer 200 kilometer ten westen van de hoofdstad Kathmandu ligt de stad centraal in het land gelegen. Pokhara is een populaire bestemming onder toeristen, vooral vanwege de schitterende natuur rondom de stad. Echte bezienswaardigheden binnen de stad ontbreken, je komt hier vooral vanwege de natuur.

Alle informatie over Nepal op BackpackenInAzie.nl is geschreven voor de verwoestende aardbeving van 25 april 2015. Tijdens deze ramp zijn vele bezienswaardigheden verwoest. Ook de infrastructuur heeft grote schade opgelopen. Hou er rekening mee dat onze informatie momenteel niet up to date is. Wel raden we iedereen aan Nepal weer te bezoeken. In dit blog dat we hebben geschreven lees je over de nieuwe situatie en waarom je Nepal juist nu niet moet overslaan!

Annapurna

De stad ligt in de buurt van het Annapurna gebied. Van de tien hoogste bergen in de wereld liggen er drie in dit gebied. Vanuit Pokhara zijn deze goed te zien, waardoor je altijd een indrukwekkend uitzicht hebt. De Annapurna trek is een populaire wandelroute en Pokhara is de perfecte uitvalbasis om deze tocht te maken.


Pokhara 1


Het Phewa meer

Pokhara ligt het aan het grote Phewa meer. In dit meer kan je zwemmen, je kunt er op varen of gewoon relaxen en genieten van de mooie omgeving. De buurt lakeside, niet verrassend gelegen aan het meer, is bovendien een van de meest toeristische buurten van Pokhara. Voor overnachtingen en de restaurants kan je hier het beste terecht.

Overnachten in Pokhara

Er zijn genoeg hotels en guesthouses te vinden in Pokhara. Een guesthouse kan je makkelijk ter plekke regelen maar je kunt er ook steeds meer online vinden. Voor enkele euro’s heb je al een kamer. Wil je iets meer luxe? Er zijn ook een aantal prima middenklasse hotels, waar je ook helemaal niet zo veel voor betaalt.

Overnachten Pokhara

Onze hostel aanraders


Pokhara 2


Van en naar Pokhara

Tussen Pokhara en Kathmandu ligt slechts 200 kilometer maar met de bus is het dankzij de hobbelige en slechte wegen toch al gauw een busrit van 6 uur. Als je dit te lang vindt kun je ook het vliegtuig pakken. Dan leg je deze afstand in ongeveer 30 minuten af. Bekijk onze pagina over vliegtickets in Nepal voor meer informatie.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0